INretail duurzaamheidsadvies 

Op het gebied van duurzaamheid komt er een hoop wet- en regelgeving op de retail af. We begrijpen goed dat je als ondernemer soms door de bomen het bos niet meer ziet. Want, waar moet je allemaal precies aan voldoen? Waar begin je mee en hoe zet je de juiste stappen om jouw product en keten écht duurzamer te maken? Onze adviseurs, met uitgebreide ervaring in de retail, compliance en verduurzaming, bieden je praktisch, concreet en persoonlijk advies. 

Expertise gebieden

  • Compliance: creëren van transparantie in de productieketen, scope 1, 2 en 3 en het controleren van compliance (certificaten) van leveranciers.  
  • Verduurzaming productieketen: Het toewerken naar een circulaire industrie is het doel voor 2050, door middel van o.a. het gebruik van mono materialen, duurzamere- grondstoffen en ontwerp kan je hier de eerste stappen in zetten.  
  • Duurzame wet- en regelgeving: De verscheidenheid aan duurzame rapportageverplichtingen is groot. Met advies op maat, aan de hand van o.a. workshops, kennisdeling en bedrijfsanalyses (mkb), helpen we je te voldoen aan de verplichtingen.  

Adviseur Merel Serdijn kent de branche – met meer dan 20 jaar Retailervaring – door en door. De afgelopen 8 jaar heeft ze zich gespecialiseerd in duurzaamheidsvraagstukken met een PhD in transparantie in de kledingproductieketen en als duurzaamheids- en compliance adviseur voor textielbedrijven.” 

Jouw voordeel

  • Een ervaren adviseur met kennis en praktijkervaring in de branche 
  • Als INretail-lid betaal je een gereduceerd uurtarief van €100,- (excl. btw). De helft van een gemiddeld tarief van een MVO consultant.  
  • Eerlijk, persoonlijk en retailminded advies.  
  • De Retailbranche staat voor belangrijke duurzaamheidsopgaven. Dit vraagt om gericht advies afgestemd op jouw situatie.   

Advies nodig?

Heb je een vraag op het gebied van duurzaam ondernemen? Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek. Ik help je graag verder! 

Contacteer de adviseur Bel ons
Merel Serdijn

Merel Serdijn

Beleidsadviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.