Logistiek

INretail Logistiek

Logistiek advies en kostenbesparing.

Logistiek is opgericht met partner Greenway Logistics en maakt deel uit van het totale pakket aan ledenvoordelen dat beschikbaar is voor alle INretail leden. Logistiek adviseert en ondersteunt leden met betrekking tot alle logistieke kwesties.

Branchesamenwerking

Logistiek is een grote kostenpost voor retailers/leveranciers. Met name transportkosten nemen al jaren toe en worden in grote mate beïnvloed door schaalgrootte: hoe meer je bundelt, hoe goedkoper het wordt. Binnen de retail is er sprake van grote logistieke versnippering. Goederenstromen worden door individuele bedrijven voornamelijk zelf georganiseerd. Dit kost veel tijd maar brengt ook onnodige kosten met zich mee.

Groene logistiek

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet meer weg te denken uit onze wereld. In transport gaat het dan vaak over groene logistiek. Dat wil zeggen: gericht op het besparen van kilometers, brandstof en vermindering van uitstoot van roet, fijnstof en CO².

In Nederland gaan zo’n 5 tot 8 verschillende pakketbezorgers voor de pakketten naar de winkels. Bij de gemiddelde retailer stoppen elke dag 6 vrachtwagens, elk met 1 of 2 pakketten om te bezorgen. De reden hiervoor is dat de leveranciers van de winkel allemaal hun eigen vervoerder hebben, er is geen afstemming. Als alle leveranciers van die winkel dezelfde vervoerder gebruiken, wordt hetzelfde aantal pakketten in minder zendingen afgeleverd. Het gaat dus echt om samenwerken met een beperkt aantal logistieke bedrijven. Door het bundelen van vervoersstromen kunnen leden van INretail niet alleen veel kosten besparen, maar ook de CO₂-uitstoot verlagen.

Het CO₂ Improve programma van Logistiek helpt bedrijven in de wereldwijde mode-, sport- en lifestylebranche inzicht te krijgen in hun CO₂ footprint en ondersteunt bij het verminderen van de CO₂-uitstoot van logistieke activiteiten. CO₂ Improve biedt hoogwaardige, door wereldwijde overheden gecertificeerde, monitoring die voldoet aan toekomstige normen.

Diensten en projecten

Naast het adviseren en ondersteunen van leden over alle logistieke kwesties, is INretail logistiek ook betrokken bij meerdere projecten op het gebied van slimme, efficiënte stadsdistributie en duurzaamheid in transport en logistiek. Gebieden waar Logistiek ook succesvol is, zijn bijvoorbeeld logistiek voor e-commerce, bundeling bij bronmagazijnen (voornamelijk China), monsterzendingen en uitbesteding van magazijnactiviteiten.

Het aanbod van Logistiek

  • Pakket- & palletdistributie: binnenland en buitenland, B2B en B2C
  • Express vervoer internationaal: wereldwijd verzenden van pakketten en documenten.
  • Zeevracht en luchtvracht
  • Uitbesteding logistiek: regie inkomende stromen, opslag, orderpicking, uitslag, toegevoegde waarde diensten, zowel voor groothandelsactiviteiten als online activiteiten
  • E-Commerce: B-to-C oplossingen zowel nationaal als internationaal

Diensten Logistiek

  • Logistiek advies en ondersteuning in algemene zin (vanuit de eigen expertise en netwerk)
  • Advies met betrekking tot procesinrichting in logistieke omgeving
  • Logistieke concepten op het gebied van duurzaamheid en innovatie
  • Logistiek gerelateerde IT en eventuele uitbreiding voor de gehele bedrijfsvoering
  • Begeleiden bij toetreding in externe markten

Aanvragen - Logistiek

Kijken hoe jouw logistiek beter georganiseerd kan worden? Vul onderstaand formulier in en we gaan er samen naar kijken.

Service ledenwinkel

Service ledenwinkel

Service ledenwinkel

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.