Platform De Nieuwe Winkelstraat

Platform De Nieuwe Winkelstraat

Winkelgebieden staan onder druk. Het is een uitdaging om in deze tijd van digitalisering, veranderend consumentengedrag en het veranderde retaillandschap als winkelgebied relevant te blijven. Niemand kan deze problematiek alleen aanpakken. Alle partijen – ondernemersvereniging, retailers, vastgoedeigenaren, gemeenten, horeca en cultuur – moeten samenwerken om winkelgebieden een nieuwe toekomst te geven.

DNWS (Platform De Nieuwe Winkelstraat) zet zich in om winkelgebieden vooruit te helpen. Gedragen door de brancheverenigingen Vakcentrum en INretail, want ook zij geloven in lokaal samenwerken. 

DNWS, wat doen ze precies?

DNWS is een kennis- en netwerkplatform en gelooft dat (lokale)samenwerking leidt tot toekomstbestendige winkelgebieden. Samenwerking is dé manier om het maximale te halen uit zowel de fysieke als online kansen van winkelgebieden. DNWS neemt hierin een rol door het verzamelen van kennis, het stimuleren van innovatie, participatie aan onderzoeksprojecten, door experts aan het woord te laten en inspirerende kennis te delen. DNWS heeft geen rol als belangenbehartiging, maar neemt een onafhankelijke positie van alle belanghebbende in een winkelgebied: gemeenten, ondernemersverenigingen, vastgoedpartijen, centrummanagers, retailers, horeca, kunst & cultuur. 

Kennis en inspiratie

Alle vergaarde kennis, inspiratie en inzichten zet DNWS in voor betrokken partijen in winkelgebieden. Kortom: landelijke kennis en een netwerk van experts wordt ingezet om lokaal toe te passen en om samen te werken. Voor deelnemers aan het platform biedt DNWS een exclusief kennisprogramma, een Chainels-community van deelnemers, kennispartners en winkelgebiedexperts.

Pijlers

DNWS zet in op de volgende pijlers:   

  • Beleven en ontmoeten in een aantrekkelijk winkelgebied met economische en sociale meerwaarde; 
  • Lokaal samenwerken en alles wat daarbij komt kijken; 
  • Transformatie van winkelstraat naar multifunctionele gebieden; 
  • De consument: hoe goed ken je de consument van vandaag en morgen? 
  • Data en digitalisering: waar liggen kansen voor de fysieke winkelstraat? 

Aansluiten bij DNWS

Wil jij als ondernemer ook aan de slag met je winkelgebied? Door je aan te sluiten bij DNWS krijg je toegang tot onafhankelijke adviseurs om advies te vragen, heb je de mogelijkheid om mee te draaien in onderzoektrajecten en ontvang je uitnodigingen voor exclusieve events. Ook krijg je toegang tot het netwerk van kennispartners en winkelgebiedexperts. Aansluiten via DNWS kan met je ondernemersvereniging of gemeente. Voor vragen of meer informatie kan je contact opnemen met Hester Bunnik. Zij helpt je graag verder!  

Neem hier een kijkje op DNWS.nl

Meer informatie

Wil jij als ondernemer ook aan de slag met je winkelgebied? Voor vragen of meer informatie, neem dan contact met mij op, ik help je graag verder!

Contacteer de adviseur Bel ons
Hester Bunnik

Hester Bunnik

Beleidsadviseur Platform de Nieuwe Winkelstraat

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.