Vliegende winkels

Vliegende winkels

Vliegende winkels zorgen voor omzetderving. Door het nemen van de juiste stappen kan jij dit in enkele minuten voorkomen.

Wat is een vliegende winkel?

Vliegende winkels bieden de consument gedurende enkele uren of dagen producten te koop aan. Gebeurt dit op plekken waar dat eigenlijk niet is toegestaan, denk aan sample sales in een hotel of een partycentrum, dan is dit oneerlijke concurrentie.

Wat kun jij er aan doen?

  • Het tijdig signaleren van vliegende winkels en direct in actie komen. De lokale media maakt dit meestal bekend in de vorm van een advertentie, aankondiging of via social media.
  • Informeer bij de gemeente (afdeling vergunningen of evenementen) of er een vergunning is afgegeven en vraag na of het bestemmingsplan de verkoop aan consumenten ter plaatse toestaat.
    • Als er twijfel bestaat, vraag de gemeente schriftelijk te handhaven.
    • Schakel een jurist in om er zeker van te zijn dat de gemeente in actie schiet. INretail heeft juridische kennis in huis en een samenwerkingsverband met Catch Legal

Advies nodig?

Heb je vragen over vliegende winkels of ben je er een op het spoor? Neem dan contact met mij op, dan kijken we samen wat we kunnen doen!

Contacteer de adviseur Bel ons
David Lansen

David Lansen

Beleidsadviseur locatiebeleid

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.