Met een goede onboarding maak jij het verschil!

Hoe creëer je een gelukkig team en blije klanten?

Een goed geolied en gelukkig team leidt automatisch tot blijere klanten. Hetgeen wat jouw team uitstraalt uit zich ook weer in het gedrag van jouw klant. Wist je dat mensen die zich gelukkig voelen op hun werk beter presteren? Ze zijn creatiever, gastvrijer voor hun klanten, verkopen meer en werken met meer plezier samen.

In gesprek met je medewerkers

Omdat het soms lastig kan zijn écht in gesprek te raken met je medewerkers, hebben we een nieuw Open je blik gemaakt, de DISC-variant. Dit Blik is gevuld met een selectie vragenkaartjes uit eerdere edities én een DISC-waaier. Met de waaier herken je in 2 vragen de gedrags- en communicatiestijl van jezelf of een ander. Handig, want als je dit weet kan je jouw communicatiestijl hierop aanpassen en met de vragenkaartjes kan je dit uitproberen. Je zult zien dat als je jouw manier van vragen afstelt op de ontvanger je meer waardevolle inzichten krijgt in elkaar, beter samenwerkt en conflicten of discommunicatie eenvoudig weet te voorkomen.

Pak het Open je Blik erbij tijdens de dagstart, een werk- of POP-gesprek en ervaar de leuke en luchtige manier om snel echt met elkaar in gesprek te raken. In het Blik vind je meer tips over hoe je het Blik het beste kan inzetten. Succes gegarandeerd!

Vraag het Open je Blik hier gratis aan


Het allereerste Open je blik, met algemene vragen kan je hier gratis downloaden als DIY-pakket.

Mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Europees Sociaal Fonds.

In 10 stappen naar een gelukkig team

Doorloop samen met je team de 10 stappen om op zoek te gaan naar werkgeluk en gastvrijheid. Je kunt de stappen uitvoeren tijdens bijvoorbeeld werkoverleggen of juist om de ochtend fris te starten, dus het kost je geen extra tijd. Elke stap bestaat uit een stukje theorie en een opdracht. De opdracht beantwoordt ieder eerst voor zichzelf en daarna bespreek je deze als team. Zo kom je samen tot een uitkomst die je in dit boekje kan schrijven. Je kan dus ook altijd terugkijken om geïnspireerd te blijven. Laat je inspireren om een topteam te creëren!

Bestel hier het gratis 10 stappen-boekje

Meer weten over DISC? Bel of mail met Suzanna Heuff, zij gaat graag met jou en je team aan de slag. Je kunt bij INretail terecht voor:

  • Een persoonlijke DISC-analyse die je leert jezelf (sterke punten, communicatietips, ontwikkelmogelijkheden) en de gedragsstijl van een ander te begrijpen. Je ontvangt een uitgebreide rapportage als naslagwerk.
  • Een DISC-teamtraining:
    • Hoe je met alle “kleuren”  binnen jouw team een prachtig plaatje maakt.
    • Hoe je samen zaken sneller voor elkaar krijgt en je eerder je gezamenlijke doelen behaalt.
    • Jezelf en daardoor de andere teamleden beter begrijpen, met alle voordelen van dien.
    • Waar de uitdagingen liggen en hoe je elkaar echt verder kan helpen.

Deze tools aanvragen?

Heb jij interesse in deze tools op zoek naar ultiem werkgeluk en blije klanten? Neem dan contact op met mij!

Contacteer de adviseur Bel ons
Suzanna Heuff

Suzanna Heuff

HR-adviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.