Geen vraag te gek
088 973 06 00

Meer ruimte om te ondernemen

Meer ruimte om te ondernemen om met bruisende winkelstraten klanten te trekken en de verblijfsduur te vergroten.

De sector is volop in transitie met veel (technische) innovaties. Het is van belang om deze ook toegankelijk te maken voor het MKB. Toekomstgerichte ondernemers willen veranderen en experimenteren met innovaties om klanten in de winkel te krijgen en te houden. Eén voorbeeld hiervan is het mixen (blurring) van horeca en retail. Links op de pagina onder 'Downloads' kan je de adviezen op gebied van blurring voor de nieuwe winkelstraat bekijken. 

Geef ondernemers de ruimte, ook in wetgeving. Creëer kansen voor combinaties van winkel en horeca. Dat kan met respect voor de volksgezondheid. In bestemmingsplannen van binnensteden moet meer flexibiliteit zitten om functies te combineren. Dat helpt in het tijdelijk of structureel anders benutten van lege winkels en verdiepingen als woning.

Een mooi voorbeeld hiervan is #Blending010. Een kookboek kopen in de horeca, een proeverij in een slijterij, een wijntje in de winkel. Klinkt niet gek, maar het mag niet. #Blending010 maakt dit voor ondernemers tijdelijk mogelijk. 

De gemeente Rotterdam wil zo min mogelijk belemmeringen voor ondernemers om te kunnen ondernemen. Zij moeten in staat zijn hun klanten de gewenste totaalbeleving te bieden om zich te onderscheiden en klanten aan zicht te binden.

Benieuwd hoe dit eruit ziet? Check de video of de website: www.rotterdam.nl/blending010

Delen