Bijl Blogt: Over authenticiteit gesproken

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Heb je soms ook het gevoel dat alles móet veranderen en niets meer bij het oude kan blijven? Het lijkt alsof de wereld sneller draait dan ooit tevoren.

Laat jij je gek maken met de gedachte: ‘Als ik niet mee ga, dan lig ik er dan uit?’. Herken jij dit?

Loopbaan

Mijn verkoopcarrière begon op de Nieuwendijk in Amsterdam. Ik begon als zaterdagkracht bij HIJ mannenmode (nu WE fashion). Na mijn dienstplicht wisselde ik mijn bijbaantje in voor een vaste baan met carrièremogelijkheden. Het waren voor mij mooie jaren bij HIJ. Als vervangend bedrijfsleider werkte ik in diverse filialen in Amsterdam, Haarlem en Alkaar. Daarnaast was ik een jaar verkoopmanager in het filiaal in Osdorp. Ik loop nog regelmatig over ‘De Dijk’. Hij is nog even druk, smal en lang. Toch is er veel veranderd.

Doorgroeien

Het pandje waar ik ooit begon is recent omgebouwd tot een van de eerste nieuwe denim stores van het WE concern, Blue store. C&A verbouwde twee jaren geleden groot en er kwam een megagrote Primark van 10.000m2. Recent werd de kleine Van Haren winkel omgetoverd tot een grote zaak met impact. Jack & Jones opende recent een van de eerste Jeans Intelligence Studio stores. Mooi om te zien hoe bedrijven investeren en zich profileren.

Traktatie

In mijn tijd trakteerden we na een drukke zaterdagverkoop op iets lekkers. Nadat we alles hadden opgeruimd en alle kleding weer was uitgelijnd, genoten we van een kroket of ijsje van Van De Linde. Ik kan je verzekeren: beide producten zijn een feestje om te eten. Geweldig om te zien dat je met goede producten en authenticiteit kan overleven. Het gaat er daarbij niet om of het in Amsterdam of elders is.

Blijf jij jezelf?

Elke stad of dorp heeft wel zijn portfolio aan unieke ondernemers, die ongeacht de snelheid waarmee dingen veranderen, in de kern bij zichzelf blijven. Zoals Van De Linde dat al sinds 1928 doet. Ik heb diep respect voor zowel ondernemers die uniek zijn omdat ze in zichzelf geloven en blijven investeren, ze zich steeds aanpassen of juist blijven wie ze zijn. Ken jij van die mooie ondernemers die groot of klein al jaren zichzelf zijn?

Goede verkopen!

Tags
Contactpersoon
Harry Bijl
Harry Bijl
Inspiratie en Innovatie
06 209 609 65

Recent nieuws

 • open

  Status cao-onderhandelingen

  Nieuws
  Vandaag, 23 mei 2018
  Op 18 mei onderhandelden werkgevers en werknemers over een nieuwe cao Fashion, Sport & Lifestyle. Op 4 juni is een volgende ronde gepland, waarbij INretail de leden vertegenwoordigt in de gesprekken met vakbonden De Unie, CNV en Vakbond AVV.
  Status cao-onderhandelingen
 • open

  Van emotie kun je niet eten

  Nieuws
  Gisteren, 22 mei 2018
  Het valt niet te ontkennen. Het eerste kwartaal was voor de Nederlandse schoenenbranche ronduit slecht. Met name voor de fysieke winkels. Toch verbaas ik mij over de paniekreacties, vooral van leverancierszijde.
  Van emotie kun je niet eten
 • open

  Paniekvoetbal brengt niets

  Nieuws
  Gisteren, 22 mei 2018
  Nu de voetbalcompetities ten einde lopen, merk ik dat er vaak sprake is van een hoop ‘gedoe’. Met name in plaatsen en regio’s met betaalde voetbalclubs of op hoog niveau spelende amateurverenigingen die in het voorbije seizoen onder de maat hebben gepresteerd en daardoor zelfs degraderen.
  Paniekvoetbal brengt niets
 • open

  Bijl Blogt: De impact van de afroep economie

  Nieuws
  vrijdag, 18 mei 2018
  Door de inzet van technologie kan een klein project al snel een impactvolle beweging worden. Dankzij de technologische mogelijkheden ontstaat er in een hoog tempo een krachtige nieuwe economie, genaamd de afroep economie.
  Bijl Blogt: De impact van de afroep economie

Gerelateerd aan dit artikel

Delen