Bijl Blogt: Over authenticiteit gesproken

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Heb je soms ook het gevoel dat alles móet veranderen en niets meer bij het oude kan blijven? Het lijkt alsof de wereld sneller draait dan ooit tevoren.

Laat jij je gek maken met de gedachte: ‘Als ik niet mee ga, dan lig ik er dan uit?’. Herken jij dit?

Loopbaan

Mijn verkoopcarrière begon op de Nieuwendijk in Amsterdam. Ik begon als zaterdagkracht bij HIJ mannenmode (nu WE fashion). Na mijn dienstplicht wisselde ik mijn bijbaantje in voor een vaste baan met carrièremogelijkheden. Het waren voor mij mooie jaren bij HIJ. Als vervangend bedrijfsleider werkte ik in diverse filialen in Amsterdam, Haarlem en Alkaar. Daarnaast was ik een jaar verkoopmanager in het filiaal in Osdorp. Ik loop nog regelmatig over ‘De Dijk’. Hij is nog even druk, smal en lang. Toch is er veel veranderd.

Doorgroeien

Het pandje waar ik ooit begon is recent omgebouwd tot een van de eerste nieuwe denim stores van het WE concern, Blue store. C&A verbouwde twee jaren geleden groot en er kwam een megagrote Primark van 10.000m2. Recent werd de kleine Van Haren winkel omgetoverd tot een grote zaak met impact. Jack & Jones opende recent een van de eerste Jeans Intelligence Studio stores. Mooi om te zien hoe bedrijven investeren en zich profileren.

Traktatie

In mijn tijd trakteerden we na een drukke zaterdagverkoop op iets lekkers. Nadat we alles hadden opgeruimd en alle kleding weer was uitgelijnd, genoten we van een kroket of ijsje van Van De Linde. Ik kan je verzekeren: beide producten zijn een feestje om te eten. Geweldig om te zien dat je met goede producten en authenticiteit kan overleven. Het gaat er daarbij niet om of het in Amsterdam of elders is.

Blijf jij jezelf?

Elke stad of dorp heeft wel zijn portfolio aan unieke ondernemers, die ongeacht de snelheid waarmee dingen veranderen, in de kern bij zichzelf blijven. Zoals Van De Linde dat al sinds 1928 doet. Ik heb diep respect voor zowel ondernemers die uniek zijn omdat ze in zichzelf geloven en blijven investeren, ze zich steeds aanpassen of juist blijven wie ze zijn. Ken jij van die mooie ondernemers die groot of klein al jaren zichzelf zijn?

Goede verkopen!

Tags
Contactpersoon
Harry Bijl
Harry Bijl
Inspiratie en Innovatie
06 209 609 65

Recent nieuws

 • open

  Ondernemen anno 2017

  Nieuws
  Eergisteren, 18 september 2017
  In een serie artikelen laat ERM een praktisch licht schijnen op de uitdagingen waar retailers vandaag de dag tegenaan lopen. Deze maand gaan we dieper op het onderwerp maatschappelijk verantwoord ondernemen in.
  Ondernemen anno 2017
 • open

  Bijl Blogt: Verzilver jouw merkwaarde

  Nieuws
  vrijdag, 15 september 2017
  Je ziet steeds vaker dat winkels voor businesspartijen waardevol zijn. Het is mooi om te zien dat bedrijven een winkel commercieel op waarde weten te waarderen.
  Bijl Blogt: Verzilver jouw merkwaarde
 • open

  Zorg voor beter rendement door de juiste financiering

  Nieuws
  donderdag, 14 september 2017
  Een ondernemer wilde zijn rendement verbeteren door de brutomarge te verhogen. Eén manier om de marge te verhogen is het incasseren van de maximale betalingskortingen. Door snel te betalen kan de marge al snel 1% tot 2%-punten stijgen. 
  Zorg voor beter rendement door de juiste financiering
 • open

  Nederlandse gemeenten krijgen post

  Nieuws
  maandag, 11 september 2017
  Deze week krijgen alle 388 gemeenten in Nederland post van INretail. Zowel het college van B&W (burgemeesters & wethouders) als alle partijen in de gemeenteraad.
  Nederlandse gemeenten krijgen post

Gerelateerd aan dit artikel

Delen