Bijl Blogt: Over authenticiteit gesproken

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Heb je soms ook het gevoel dat alles móet veranderen en niets meer bij het oude kan blijven? Het lijkt alsof de wereld sneller draait dan ooit tevoren.

Laat jij je gek maken met de gedachte: ‘Als ik niet mee ga, dan lig ik er dan uit?’. Herken jij dit?

Loopbaan

Mijn verkoopcarrière begon op de Nieuwendijk in Amsterdam. Ik begon als zaterdagkracht bij HIJ mannenmode (nu WE fashion). Na mijn dienstplicht wisselde ik mijn bijbaantje in voor een vaste baan met carrièremogelijkheden. Het waren voor mij mooie jaren bij HIJ. Als vervangend bedrijfsleider werkte ik in diverse filialen in Amsterdam, Haarlem en Alkaar. Daarnaast was ik een jaar verkoopmanager in het filiaal in Osdorp. Ik loop nog regelmatig over ‘De Dijk’. Hij is nog even druk, smal en lang. Toch is er veel veranderd.

Doorgroeien

Het pandje waar ik ooit begon is recent omgebouwd tot een van de eerste nieuwe denim stores van het WE concern, Blue store. C&A verbouwde twee jaren geleden groot en er kwam een megagrote Primark van 10.000m2. Recent werd de kleine Van Haren winkel omgetoverd tot een grote zaak met impact. Jack & Jones opende recent een van de eerste Jeans Intelligence Studio stores. Mooi om te zien hoe bedrijven investeren en zich profileren.

Traktatie

In mijn tijd trakteerden we na een drukke zaterdagverkoop op iets lekkers. Nadat we alles hadden opgeruimd en alle kleding weer was uitgelijnd, genoten we van een kroket of ijsje van Van De Linde. Ik kan je verzekeren: beide producten zijn een feestje om te eten. Geweldig om te zien dat je met goede producten en authenticiteit kan overleven. Het gaat er daarbij niet om of het in Amsterdam of elders is.

Blijf jij jezelf?

Elke stad of dorp heeft wel zijn portfolio aan unieke ondernemers, die ongeacht de snelheid waarmee dingen veranderen, in de kern bij zichzelf blijven. Zoals Van De Linde dat al sinds 1928 doet. Ik heb diep respect voor zowel ondernemers die uniek zijn omdat ze in zichzelf geloven en blijven investeren, ze zich steeds aanpassen of juist blijven wie ze zijn. Ken jij van die mooie ondernemers die groot of klein al jaren zichzelf zijn?

Goede verkopen!

Tags
Contactpersoon
Harry Bijl
Harry Bijl
Inspiratie en Innovatie
06 209 609 65

Recent nieuws

 • open

  Bijl Blogt: Overweldigend groot zegt niets over succes

  Nieuws
  vrijdag, 19 januari 2018
  Ik was deze week, op uitnodiging van de internationale associatie tuincentra, in Bologna om een presentatie te geven. Het publiek bestond uit 200 enthousiaste zelfstandige tuincentra eigenaren. Zij verstonden geen woord Engels en ik geen woord Italiaans. Gelukkig vertaalde de Italiaanse Paula mijn speech in het Italiaans en was het voor allen een leuke ervaring.
  Bijl Blogt: Overweldigend groot zegt niets over succes
 • open

  Koopzondag: aan jou de keuze!

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  Afgelopen week werd mij gevraagd te benoemen welke actualiteiten er binnen de regio spelen. Wat zie ik als regioadviseur wanneer ik op bezoek ben in de provincies Utrecht, Limburg en Gelderland. En wat krijg ik veelal van jou als ondernemer terug? Altijd goed om daar regelmatig bij stil te staan.
  Koopzondag: aan jou de keuze!
 • open

  Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Op woensdag 21 maart 2018 mag (ondernemend) Nederland haar stem in de verschillende gemeenten uitbrengen. Dat betekent voor jou dat nú het moment is om te laten horen wat jij als ondernemer belangrijk vindt.
  Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018
 • open

  Zo zet jij 2018 naar jouw hand!

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  Vanaf nu gaan we het niet meer hebben over de clichés van vorig jaar en gaan we gewoon weer over tot de orde van de dag. In 2018 staat ons namelijk een hele hoop te wachten!
  Zo zet jij 2018 naar jouw hand!

Gerelateerd aan dit artikel

Delen