Vakantie vieren of doorpakken?

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Nu Nederland vakantie heeft, breekt de zogenoemde komkommertijd aan. Het is rustiger in de winkelstraten waardoor jij als retailer misschien wel even de tijd kan nemen om op een welverdiende vakantie te gaan. Of is dit juist het moment om door te pakken?

Veel collega-ondernemers genieten van de Italiaanse zon of drinken cocktails aan de Spaanse Costa’s. En terecht! Even uitrusten en je opmaken voor een drukke periode na de zomer.

Doorpakken

Toch zijn er zat ondernemers die flink doorpakken in deze periode omdat dit hét moment is om extra aandacht te geven aan datgene wat echt belangrijk is voor jouw winkel. Misschien is dit voor jou wel het personeel, of collectieve samenwerkingen in jouw winkelgebied. Of wil je de winkelinrichting en -assortiment eens goed tegen het licht houden? Het kan ook dat je nu de rust hebt om te bedenken waar jij als ondernemer beter in kan worden: hoe kan jij jezelf verbeteren of excelleren in datgene waar je al goed in bent of wilt worden? Ik denk graag met je mee, samen kunnen we kijken naar datgene waarin jij je kan onderscheiden.

Starten

Naast die doorpakkers zijn er ook een aantal starters die deze tijd van het jaar aangrijpen om hun droom waar te maken. In onze regio zie ik een stroom van nieuwe retailconcepten. Goed om te zien dat ook zij ons weten te vinden bij het opzetten van hun winkel. Samen sparren en de juiste adviezen kunnen voorkomen dat je nachten lang wakker ligt. Dus schroom niet en trek op tijd aan de bel.

Steuntje in de rug

Met regelmaat spreek ik retailers die meer willen weten over zaken die binnen het INretail-lidmaatschap vallen. Waar wij je als brancheorganisatie verder mee kunnen helpen. Hoe maken wij ondernemen makkelijker voor jou? Een paar diensten uitgelicht:  

Fit in Retail
Onderzoek wijst uit dat medewerkers beter presteren als ze fit zijn! Wij geven 40 ondernemers de kans om deel te nemen aan het volledig gesubsidieerde traject Fit in Retail. Het resultaat? Een betere werksfeer, minder verzuim en een gezonde balans tussen werk en privé voor het personeel. Er zijn nog 7 plaatsen beschikbaar. 

Stadssafari
Een stadstour met een groep ondernemers in de mooiste retailgebieden. Dé kans om te leren, te beleven en te delen. Een kijkje in de keuken van andere retailconcepten en dit vervolgens weer door te vertalen naar jouw winkel. Onder leiding van Harry Bijl verwelkomen we je graag in Arnhem, Utrecht of Maastricht.

Social media workshops
Ook spreek ik met retailers over het nut en het belang van inspirerende en informerende social media kanalen. De meeste retailers hebben hier zeker hun eigen visie op, maar het blijft lastig om een planning te maken, vernieuwend te zijn en jezelf te blijven motiveren om deze vorm van promotie door te zetten. We weten immers allemaal dat consumenten online oriënteren. Dit hoeft niet per se via een webshop, maar zeker door middel van Facebook of Instagram.
 

Tags
Contactpersoon
Sebastian Galjaard
Sebastian Galjaard
Regioadviseur Utrecht, Gelderland en Limburg
06 406 647 80

Recent nieuws

 • open

  Bijl blogt: Het Hoeragevoel voor iedereen

  Nieuws
  vrijdag, 16 februari 2018
  Een bezoek brengen aan een winkel voelt voor mij altijd als: ‘Hoera, ik mag op ontdekkingstocht!’ In winkels gebeurt er namelijk altijd iets. Een nieuwe collectie, een verandering of de leuke mensen die er werken. Ik hou daarvan!
  Bijl blogt: Het Hoeragevoel voor iedereen
 • open

  Onderzoek: werknemers en hun (financiële)zorgen

  Nieuws
  dinsdag, 13 februari 2018
  De persoonlijke situatie van werknemers kan invloed hebben op hun functioneren, bijvoorbeeld als ze zorgen hebben. Als werkgever kun je te maken krijgen met werknemers die financiële problemen hebben, of die de (zware) taak van mantelzorger hebben.
  Onderzoek: werknemers en hun (financiële)zorgen
 • open

  Hoera, het boek loopt lekker!

  Nieuws
  vrijdag, 9 februari 2018
  Op 11 december lag er een dik pak sneeuw en de barre weersomstandigheden dwongen ons om de boeklancering van het boek ‘Hoera ik heb een winkel’ te cancelen. Nu, dik zes weken later, kunnen we er wel een beetje om lachen. Al meer dan 1100 exemplaren kregen een nieuw baasje.
  Hoera, het boek loopt lekker!
 • open

  Cijfers liegen niet

  Nieuws
  vrijdag, 9 februari 2018
  Ik merk elke dag weer dat het sturen op cijfers voor ondernemers cruciaal is. Helaas kom ik alleen nog te veel ondernemers tegen die nog aan het wachten zijn op de jaarcijfers en nog niet weten wat het resultaat was over 2017. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?
  Cijfers liegen niet

Gerelateerd aan dit artikel

Delen