Vakantie vieren of doorpakken?

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Nu Nederland vakantie heeft, breekt de zogenoemde komkommertijd aan. Het is rustiger in de winkelstraten waardoor jij als retailer misschien wel even de tijd kan nemen om op een welverdiende vakantie te gaan. Of is dit juist het moment om door te pakken?

Veel collega-ondernemers genieten van de Italiaanse zon of drinken cocktails aan de Spaanse Costa’s. En terecht! Even uitrusten en je opmaken voor een drukke periode na de zomer.

Doorpakken

Toch zijn er zat ondernemers die flink doorpakken in deze periode omdat dit hét moment is om extra aandacht te geven aan datgene wat echt belangrijk is voor jouw winkel. Misschien is dit voor jou wel het personeel, of collectieve samenwerkingen in jouw winkelgebied. Of wil je de winkelinrichting en -assortiment eens goed tegen het licht houden? Het kan ook dat je nu de rust hebt om te bedenken waar jij als ondernemer beter in kan worden: hoe kan jij jezelf verbeteren of excelleren in datgene waar je al goed in bent of wilt worden? Ik denk graag met je mee, samen kunnen we kijken naar datgene waarin jij je kan onderscheiden.

Starten

Naast die doorpakkers zijn er ook een aantal starters die deze tijd van het jaar aangrijpen om hun droom waar te maken. In onze regio zie ik een stroom van nieuwe retailconcepten. Goed om te zien dat ook zij ons weten te vinden bij het opzetten van hun winkel. Samen sparren en de juiste adviezen kunnen voorkomen dat je nachten lang wakker ligt. Dus schroom niet en trek op tijd aan de bel.

Steuntje in de rug

Met regelmaat spreek ik retailers die meer willen weten over zaken die binnen het INretail-lidmaatschap vallen. Waar wij je als brancheorganisatie verder mee kunnen helpen. Hoe maken wij ondernemen makkelijker voor jou? Een paar diensten uitgelicht:  

Fit in Retail
Onderzoek wijst uit dat medewerkers beter presteren als ze fit zijn! Wij geven 40 ondernemers de kans om deel te nemen aan het volledig gesubsidieerde traject Fit in Retail. Het resultaat? Een betere werksfeer, minder verzuim en een gezonde balans tussen werk en privé voor het personeel. Er zijn nog 7 plaatsen beschikbaar. 

Stadssafari
Een stadstour met een groep ondernemers in de mooiste retailgebieden. Dé kans om te leren, te beleven en te delen. Een kijkje in de keuken van andere retailconcepten en dit vervolgens weer door te vertalen naar jouw winkel. Onder leiding van Harry Bijl verwelkomen we je graag in Arnhem, Utrecht of Maastricht.

Social media workshops
Ook spreek ik met retailers over het nut en het belang van inspirerende en informerende social media kanalen. De meeste retailers hebben hier zeker hun eigen visie op, maar het blijft lastig om een planning te maken, vernieuwend te zijn en jezelf te blijven motiveren om deze vorm van promotie door te zetten. We weten immers allemaal dat consumenten online oriënteren. Dit hoeft niet per se via een webshop, maar zeker door middel van Facebook of Instagram.
 

Tags
Contactpersoon
Sebastian Galjaard
Sebastian Galjaard
Regioadviseur Utrecht, Gelderland en Limburg
06 406 647 80

Recent nieuws

 • open

   Een plein vol inspiratie

  Nieuws
  Eergisteren, 16 oktober 2017
  Nog nooit gingen de spontane aanmeldingen van het INretail ledenevent zo snel. Waar dat aan ligt?
   Een plein vol inspiratie
 • open

  Foutieve berichtgeving over gif in matras

  Nieuws
  vrijdag, 13 oktober 2017
  De Consumentenbond heeft op haar site foutief over het BASF incident gepubliceerd o.b.v. verouderde informatie. Dit leidt tot media- en mogelijk consumentenvragen.
  Foutieve berichtgeving over gif in matras
 • open

  5 tips om diefstal tegen te gaan

  Nieuws
  donderdag, 12 oktober 2017
  De donkere dagen staan weer voor de deur. Dagen waarop criminelen extra actief worden. Diefstal kost je als ondernemer veel tijd en geld.
  5 tips om diefstal tegen te gaan
 • open

  Onherkenbaar op de camera

  Nieuws
  woensdag, 11 oktober 2017
  Drie op de tien winkels hebben geen bewakingscamera’s, dat schrijft het AD. Dat betekent dat ongeveer driekwart van de winkeliers wel camerabeveiliging heeft. Dat is op zich een mooi begin, maar de kwaliteit van de beelden laat vaak nog te wensen over.
  Onherkenbaar op de camera

Gerelateerd aan dit artikel

Delen