Welke invloed heb jij op mens en maatschappij?

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Werken in de retail is awesome en zeker als het extra inhoud en betekenis geeft aan je baan. Natuurlijk geldt het simpelweg voor ons allemaal dat er geld verdiend moet worden, want niemand anders betaalt jouw rekeningen. Maar het betekent veel meer dan alleen geld verdienen.

Wat er zich achter het doek afspeelt

Werken in een winkelomgeving is complexer dan vele denken. Jezelf kunnen verplaatsen in andere mensen, dienstbaar zijn, mensen gelukkig maken en samen de doelen halen, dat moet van nature in je zitten. Daarom wil je als ondernemer het liefst alleen mensen inzetten die de perfecte inborst en vaardigheden hebben. Je hebt namelijk een sterk team nodig, want alles draait om de ultieme gastervaring.

‘Wij zoeken…’

Het is goed om te zien dat steeds meer ondernemers zich bewust zijn van het feit dat ze mensen met extra kwaliteiten op de werkvloer nodig hebben. Alleen dan kan je jouw gasten gelukkig maken. Een briefje op de etalage ‘Wij zoeken…’  straalt niet echt een serieuze ambitie uit, of wel? Recruitment maakt steeds meer gebruikt van professionele mogelijkheden. Je ziet steeds vaker dat bedrijven via eigen netwerken, recruitment bureaus en met inzet van video’s heel exact zijn in welke type collega ze zoeken.

‘‘Het is ongelofelijk belangrijk om mensen in te zetten die begrijpen wat een mens beweegt, wenst en raakt. Alleen dan kan je goed helpen.’’

Goede service is de norm

Elke gast in een winkel verwacht goed geholpen te worden. Daar kan je in de toekomst niet meer mee concurreren. De juiste kennis hebben en gasten tevreden stellen, is voor beginners. Als je wilt verrassen, dan moet je meer voor mensen betekenen. En als je betekenisvol bent voor mensen, dan ga je naar de premium league. En dat doe je door meer te doen dan wat van je wordt verwacht.

Maatschappelijke relevantie

Als je in de toekomst mensen blij wilt maken, dan is het zaak dat je in het hart van mensen terecht komt en blijft. Als je jouw eigen sociale hart oprecht kan laten spreken, dan zullen mensen jou waarderen en geloven. Hoe je dat doet, dat is een persoonlijke zaak. Zo zijn er ondernemers die mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een kans geven. Of maken bewuste en impactvolle productkeuzes, waarbij de footprint centraal staat of de producten een tweede leven krijgen.

Mensen blij maken is noodzakelijk en het voelt lekker. Als je oprecht iets betekend voor mens en maatschappij, dan krijg je ‘vleugels’!
Wiil jij mensen blij maken, maar zoek je nog naar inspiratie?

Ga dan mee met de Stadssafari!

 

Tags
Contactpersoon
Harry Bijl
Harry Bijl
Inspiratie en Innovatie
06 209 609 65

Recent nieuws

 • open

  Bijl Blogt: In de Kerstsfeer komen  

  Nieuws
  donderdag, 7 december 2017
  Deze week werden de awards voor ‘De Beste Kerstshow van Nederland’ uitgereikt. Het was een feestje om daar deelgenoot van te zijn. In de inspiratievolle kerstshowroom van importeur Edelman werden de 52 genomineerde bedrijven welkom geheten, onthaald op een heerlijk buffet en klonken de glazen.
  Bijl Blogt: In de Kerstsfeer komen  
 • open

  Een jaar vol kleine en grote successen

  Nieuws
  woensdag, 6 december 2017
  ​​​​​​​De tijd vliegt voorbij! Het is alweer december en de eerste feestdag is achter de rug. Het is een mooie en drukke periode voor jullie als retailers. Consumenten slaan aan het winkelen en we verwachten een fikse eindejaarspiek.
  Een jaar vol kleine en grote successen
 • open

  Pensioenopbouw wonen naar detailhandel

  Nieuws
  woensdag, 6 december 2017
  Vandaag maakte het Pensioenfonds Detailhandel in een persbericht bekend dat de pensioenopbouw voor werknemers in de sector wonen wordt overgenomen door het Pensioenfonds Detailhandel.
  Pensioenopbouw wonen naar detailhandel
 • open

  Column: Bedankt!

  Nieuws
  woensdag, 6 december 2017
  En dan is 2017 alweer bijna voorbij.
  Column: Bedankt!

Gerelateerd aan dit artikel

Delen