Financiering

Op zoek naar een goede financieringsoplossing

5 oktober 2023

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen: ondernemers die een groot deel van hun inkopen van een verkoopseizoen moeten voorinkopen. Veel leveranciers in de mode, schoenen en sport werken namelijk nog altijd op een zeer traditionele wijze. Zij leveren ruim voor de start van een verkoopseizoen uit, inclusief de bijbehorende factuur. Het is dan aan jou, als ondernemer, om hierin flexibiliteit te vinden en naar een financieringsoplossing te zoeken. 

Als de externe omstandigheden, zoals warm weer, niet meezitten en klanten tevens enigszins terughoudend zijn door de huidige onzekere economie, dan kan dit voor ondernemers erg lastig zijn. Bovendien kan het een uitdaging zijn om alle rekeningen op tijd te betalen. Zeker als je als ondernemer ook schulden, die tijdens corona zijn ontstaan, terug moet betalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uitgestelde belastingverplichtingen of terugbetalingen van steunmaatregelen.

Een mogelijkheid is het opschorten van je betaaltermijn bij de leveranciers, maar dan loop je vaak twee tot drie procent betalingskorting mis. Daarbij kan dit ook vervelend zijn voor de relatie tussen jou en je leveranciers, als jij niet of enkel in termijnen kan betalen. Het zijn bekende, terugkerende voorbeelden uit de branche, die stress en negatieve energie met zich meebrengen. Dit terwijl jij als ondernemer je het liefst wil concentreren op de winkeloperatie. 

PIN Voorschot en Capital Box

Naast het feit dat het vervelend is, is het vaak ook onnodig. Er zijn tegenwoordig namelijk alternatieve financieringsmogelijkheden voor retailers als het gaat om aanvullend werkkapitaal op korte termijn. Ben jij op zoek naar aanvullende financiering van seizoenvoorraad, of andere vormen van werkkapitaalfinanciering? Deze mogelijkheden krijg je bij PIN Voorschot en Capital Box, waarbij je als lid van INretail ook profiteert van korting.

Meer weten?

Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met de afdeling Bedrijfsadvies van INretail. De bedrijfsadviseurs van INretail zijn gespecialiseerd in het aanbieden van financieringsoplossingen voor ondernemers. Wij kunnen snel met je schakelen, en kijken vervolgens samen met jou welke mogelijkheden er beschikbaar zijn voor jouw specifieke situatie.

Mocht je geen behoefte hebben aan (voorraad)financiering, maar wel bezig zijn met investeringen waar je financiering voor nodig hebt, neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Rob Drost

Rob Drost

Bedrijfsadviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.