Geen vraag te gek
088 973 06 00

12% meer banen!

De week van Jan Meerman | week 19

De week van Jan Meerman | week 19

Een goede werkgever zijn, dat wil iedereen. Maar als het je onmogelijk wordt gemaakt om überhaupt medewerkers in dienst te nemen, dan ga je natuurlijk nooit slagen. De kans om tienduizenden banen te scheppen en ook de Nederlandse economie nog eens een boost van honderden miljoenen te geven, ligt voor het oprapen.  Dat toont INretail-onderzoek waar jullie met 527 ondernemers massaal aan meededen. Fantastisch! De politiek hoeft de bal er alleen maar in te tikken.

Sinds 6.00 uur vanmorgen is het al nieuws: werkgevers willen graag mensen aannemen, maar durven niet. In onze branche zijn 12% meer banen mogelijk. De knellende wetgeving zit in de weg om werkgelegenheid te scheppen.

Een paar cijfers: 78% van de ondernemers ervaart ontslagprocedures bij een vast contract als een hele grote drempel om überhaupt medewerkers aan te nemen. De verplichte transitievergoeding is voor 61% een struikelblok. Voor 59% zijn re-integratiekosten bij ziekte een belemmering en 52% vindt loondoorbetalingsverplichtingen bij langdurige ziekte een hindernis.

Zo komen we niet verder.

Wij weten dit allemaal al lang. Iedereen die meedeed aan het onderzoek staat middenin de dagelijkse werkelijkheid. En dat is echt een andere dan de Haagse werkelijkheid. En toch vind ik de uitkomsten opnieuw schokkend. 
Glashelder tonen we aan hoe je de economie kunt stimuleren, werk kunt scheppen, belastinginkomsten voor jezelf als overheid kunt creëren en tegelijk de druk op de WW-pot kunt verlagen.

‘Doe dat dan!’  Dat is het eerste wat je denkt?!

Maak het simpeler. Pel die knellende wetgeving af, houdt over wat nodig is, hervorm het en je schept 12% meer banen! Voor de eigen sector leidt dat zo tot 10.000 banen.
Álle werkgevers lopen tegen die muur op dus het gaat in heel Nederland om wel 100.000 banen of meer! Honderdduizend banen die ‘we’ laten liggen omdat we doodsbenauwd zijn geworden voor de gevolgen van onze sociale wetgeving. Terwijl we de kansen graag willen verzilveren!

Als je de economische waarde van de huidige situatie doorrekent, schrik je je kapot. Het gaat om tientallen miljarden euro’s méér die onze economie in kunnen rollen. Tel uit je winst. En dat laatste geldt ook voor de overheid zelf.

Beste Mark, Edith  en collega’s: neem dit onderzoek serieus. Kijk naar de cijfers. Ze zeggen alles. Maak het karwei af. Deze tergend lange lobby moet nu afgemaakt worden en jullie zijn aan zet.

Jan Meerman
 
P.s. 8 mei werd er tijdens het NOS Journaal van 07.00 uur aandacht besteed aan dit onderwerp. Schuif de cursor naar 4:58 en kijk het item terug.

Delen

Reacties

Piet Tates Woensdag, 10 mei 2017
Beste Jan Ben het helemaal met Klaas Prosman eens, hoe kun je nu je wisselgeld met het 3e jaar W W weggeven zonder iets terug te eisen van de Asscher wet. Asscher blijft lachen om die tuin kabouter ( Hans de boer ) wat een slappe Janus groet Piet We doen 1 juli weer een winkel dicht, omdat er geen verdien model meer is. De middenstand is bijna verdwenen !!!!!!!!!
Klaas Prosman Dinsdag, 09 mei 2017
Beste Jan, Helemaal met je eens! maar...... Het zijn de sociale partners geweest die in 2013 dit sociale akkoord bereikt hebben: Dus werkgevers en werknemers. FD van 11 april 2013: "..Werkgeversvoorman Bernard Wientjes en Ton Heerts van vakcentrale FNV maakten donderdag even na 18.00 uur bekend dat er een akkoord lag. Daarna gingen ze met het kabinet in overleg. De partijen waren het binnen enkele uren eens." " Wientjes zei bij de persconferentie na afloop dat er een 'goed akkoord' is bereikt, 'dat echt hervormt'. Volgens de werkgeversvoorzitter zal het akkoord ervoor zorgen 'dat we niet weer onrust krijgen' op weg naar het einde van de crisis, ondanks de hervormingen die eraan zitten te komen op het gebied van onder meer ontslagrecht en de WW." - een snel TOPAKKOORD ook namens Inretail --- en in deze wereld geldt: Eens gegeven is altijd kwijt. En nu "de druk op de ww pot verlagen" ??? Nog geen uur later krijg ik via hotnews het bericht: "sociale partners akkoord met 3 jaar ww". De premie is 'voorlopig' voor de werknemer. Maar de realiteit zal zijn dat dit bij de eerstvolgende cao onderhandelingen punt zal zijn van onderhandeling. .... en dat de kosten snel verlegd zullen zijn. Het lijkt alsof werkgevers niet in staat zijn de gevolgen te onderkennen of last van slaap hebben op de cruciale momenten. Het volgende punt zal vermoedelijk het Europa vaderschapsverlof worden. Ben benieuwd wat dit voor 'n akkoord gaat worden. groeten,. klaas
M.Roos Dinsdag, 09 mei 2017
Beste Jan, Gelukkig met dit artikel dat zo overduidelijk laat zien dat de 'wal het schip al aardig aan het keren is'. Het MKB als banenmotor is volledig van de leg. Zie ook commentaar FD weekend 6 mei jl. met tevens het artikel over de tweedeling in Frankrijk ten gevolge van de politieke strijd. Op dit moment zijn voorheen goed draaiende zaken niet in staat om na de ontstane situatie na de crisis de ASSCHER WET uit te voeren. Het kost hun zelfs de kop. Dat geeft dus tevens aan dat de wisselwerking op deze manier niet werkt. Gelukkig dat jij nu daar tegenover duidelijkheid geeft in de hoop dat er iets mee gedaan gaat worden op KORTE TERMIJN. Groet Monique

Reageer