Geen vraag te gek
088 973 06 00

Belt vertelt: Kom langs bij INretail op de Modefabriek

Op de komende Modefabriek op 26 en 27 januari is duurzaamheid weer een belangrijk thema. Het loopt als een groene draad door de beurs en ook INretail haakt hierop in.

Verandering lijkt de enige constante in de huidige retailwereld, maar deze retailtransitie betekent voor iedereen wat anders. Voor de een draait het om schaalvergroting of juist verkleining en verbreding, voor de ander gaat dit over digitale innovatie, het aanbieden van meer experiences en services of verduurzaming van het businessmodel.  

Ook de Modefabriek besteedt – naast de gebruikelijke beursactiviteiten - aandacht aan deze retailtransitie. In de vorm van workshops en de MF Talks presentaties wordt door specialisten van binnen en buiten de modebranche ingegaan op maatschappelijke, digitale en andere relevante ontwikkelingen en trends. Denk aan customer experience, e-commerce en digitale sales tools. Maar ook over stoffen, finishing technieken en verschillende facetten van duurzaam ondernemen kun je leren.

Duurzaam inkopen

Op dat laatste thema levert ook INretail een bijdrage op de Modefabriek. In de sustainable area geven we informatie over hoe je een duurzaam winkelconcept kunt ontwikkelen en uitbouwen. Dat je daarvoor niet per se vanaf het nulpunt hoeft te beginnen, maar dit ook vanuit een bestaand concept kunt doen, laten we zien via onze inkoopwijzer In 6 stappen naar duurzame inkoop in de modebranche.

Over deze inkoopwijzer, die je uitgebreid advies geeft hoe je stapsgewijs kunt overschakelen naar een duurzamer businessmodel, schreef ik eind vorig jaar al in mijn column toen we dit initiatief introduceerden. Het handzame stappenplan blijkt veel van onze leden te hebben getriggerd, want de inkoopwijzer is inmiddels veelvuldig gedownload.

Hierom willen we dit verhaal breder uitdragen en brengen we dit eveneens naar de Modefabriek. De inkoopwijzer In 6 stappen naar duurzame inkoop in de modebranche is bij ons in de sustainable area verkrijgbaar. Met deze kennis op zak kan je je ter plekke oriënteren en bepalen hoe het verhaal van de aanwezige duurzame merken goed kan aansluiten op de wens, nu of in de toekomst, van jouw klant.

Kom langs bij onze stand (C606)

Een vraag waar je wellicht mee worstelt: waarom zou je duurzaam willen inkopen? De klant vraagt er toch niet om? Nog niet misschien, maar als dat straks wel gebeurt? Wat dan? Dan is het toch heel fijn als je het juiste antwoord kunt geven en jij met jouw verhaal extra toegevoegde waarde biedt aan klanten die wel van de hoed en de rand willen weten? 

Op 26 en 27 januari kun je met ons van gedachte wisselen over op welke manier jij deze toegevoegde waarde kan bieden en hoe de inkoopwijzer je hierbij kan helpen. Heb je hier al een idee over, kom dan het stappenplan bij ons halen (stand C606) en doe er je voordeel mee tijdens je beursbezoek.

Tickets

Ik wens je veel wijsheid met inkopen en hopelijk tot zondag en/of maandag, koop hier alvast jouw ticket voor de Modefabriek. Kun je niet wachten tot de Modefabriek? Download hier alvast jouw duurzame inkoopwijzer.

Delen