Zero-emissie

Om de leefbaarheid en het aangename karakter van het stadscentrum te versterken, en tegelijkertijd overlast te verminderen, hebben 30-40 gemeenten besloten om een uitstootvrij gebied in te richten. Dit specifieke gebied staat bekend als een zero-emissiezone, kortweg ZE-zone. Vanaf 1 januari 2025 moeten bestel- en vrachtwagens die zich binnen de ZE-zone bevinden, volledig vrij te zijn van emissies. Benieuwd wat dit betekent? Kom dan woensdag 29 november naar de bijeenkomst Zero-emissie.

Programma

De overstap naar milieuvriendelijk en emissievrij vervoer is vaak nog een uitdaging. Voor ondernemers rijzen vragen als: waar te beginnen en welke overwegingen spelen een rol bij de transitie naar elektrisch rijden? Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse hulpmiddelen en richtlijnen beschikbaar om ondernemers te ondersteunen bij de overgang naar elektrische mobiliteit. Als INretail willen wij graag hierover het gesprek openen met retailers onderling en experts op het gebied van logistiek.

De bijeenkomst brengt verschillende retailers bij elkaar om samen in gesprek te gaan, maar vooral om informatie en handvaten te krijgen van experts op het gebied van logistiek. Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Evo-Fenedex zullen de bijeenkomst starten door inzicht te geven in de wetgeving, overgangsregelingen, subsidies en een pragmatische aanpak. DHL zal een presentatie geven over hun voorbereidingen op de ZE-zones en de drukke december maand die voor de deur staat. DMG zal hun hun ervaringen delen met een rondleiding in hun logistieke magazijn. Als afsluiter is er een netwerk lunch.

Praktisch

  • Datum: woensdag 29 november
  • Tijd: 9.30 – 13.00 uur incl. lunch
  • Locatie: De Mandemakers Groep, Gragtmansstraat 3 in Waalwijk

Aanmeldformulier

Merel Serdijn

Merel Serdijn

Beleidsadviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.