Data is Key. Maar hoe kom je eraan én hoe zet je het slim in om jouw klanten zo goed mogelijk te bedienen? Wij staan klaar om je hierbij te ondersteunen, omdat wij begrijpen dat het niet alleen om de data zelf gaat, maar om de krachtige inzichten die je eruit kunt halen. Met onze marktmonitor leveren we betrouwbare marktdata en sturingsinformatie, waardoor je weloverwogen beslissingen kunt nemen. Met ons Klantdata Programma helpen we je verder om je complete klantdata-strategie op te bouwen; van het verzamelen en verrijken van data tot het analyseren en activeren van deze waardevolle gegevens. Dat is slim met data, sterk ondernemen.

Aan de slag met het Klantdata Programma

Alles over de Nationale Marktmonitor

Het verkrijgen van kwalitatief goede marktdata en sturingsinformatie is essentiëler dan ooit. Daarom verzamelen wij (POS)data van leden, om zo relevante en actuele marktontwikkelingen in kaart te brengen voor deelnemers van de Nationale Marktmonitor. Door middel van een dynamisch en interactief dashboard krijg jij zicht op de markt en staan we samen sterker in de lobby. Je data is uiteraard volledig anoniem en goed beveiligd.

Lees meer en doe mee aan de monitor

Nieuwsgiering geworden? Klik hier voor een kleine indruk van het dashboard. Of check de video waarin ondernemer Peter van Westen vertelt over het dashboard.

Klantinzicht voor jou! 

Inzicht in je klant is onmisbaar voor de groei van je onderneming. Als je goed weet wie je klant is kan je er namelijk op anticiperen in je marketinguitingen, je inkoop en je klantreis. Zo kan je je (marketing)inspanningen selectiever inzetten en haal je maximaal rendement uit je klanten en prospects.  

Speciaal voor INretail leden bieden we nu kosteloos een klantrapportage aan voor inzicht in de kenmerken, interesses en gedragingen van alle huishoudens binnen het verzorgingsgebied van jouw winkel. 

Vraag jouw klantrapportage aan

Omzetcijfers per branche

Met de omzetcijfers goed in kaart, kan jij op tijd bijsturen en reageren wanneer dat nodig is. Zo weet je hoe je de best mogelijke keuzes kan maken voor de toekomst van jouw winkel en kan je zien hoe jouw omzet presteert ten opzichte van je branchegenoten. Wij hebben het – per maand en per kwartaal – voor je op een rijtje gezet. Zo kan jij focussen op waar je het beste in bent: ondernemen.  

Retail richting 2030

De rol van de retail is veranderd. Het bestaat niet meer alleen uit het uitwisselen van producten en diensten tegen een vergoeding. Het gaat meer om de toegevoegde waarde die jouw onderneming kan bieden waardoor de consument zijn keuze op jou laat vallen. Het is passie, persoonlijkheid, een uniek concept, aanbod of product die het verschil maakt.

In ons prijswinnende onderzoek nemen we je mee naar 2030 en laten we zien hoe de consument gaat veranderen. We delen onze visie over deze transitie, laten je zien op welke gebieden de kansen liggen en helpen je op weg.

Download het rapport Download de samenvatting Lees meer