Retail Data Dashboard

Zoek je harde cijfers over jouw branche, of dit nu gaat om omzetkengetallen, bedrijfskosten, bestedingen of bijvoorbeeld marktaandelen, neem dan een kijkje in het Retail Data Dashboard.

Het dashboard werkt heel eenvoudig; je selecteert onder tabblad ‘branches’ jouw branche en vervolgens het ‘onderwerp’ waar je cijfers over zoekt. De uitkomsten kun je vergelijken met je eigen cijfers of volg de ontwikkelingen in de tijd. Of dit gaat om de omzet per winkel, m2 of fte, bruto marges, het aandeel personeelskosten, het aantal winkels in jouw regio of wat huishoudens uitgeven aan jouw producten, alles is specifiek naar jouw branche terug te vinden. Wil je de data opslaan, klik dan rechtsboven de tabel of grafiek op het download knopje. Meer uitleg over de cijfers vind je onder te tabel of grafiek achter het kopje ‘informatie’.

De data wordt aan INretail ter beschikking gesteld door Retail Insiders, het kennisplatform dat zowel branches in food als non-food voorziet van data, duiding en inspiratie ten behoeve van goed ondernemerschap en transformatie van winkelgebieden. INretail is een van de initiatiefnemers tot dit detailhandels brede platform, in aanvulling op de specifieke branche monitoren die INretail in eigen beheer uitvoert.

Henrike Bijlstra

Henrike Bijlstra

Coördinator Data & Onderzoek

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.