Wonen

Consumenten ‘verthuizen’ meer dan ooit: van ons huis een thuis maken. Volop kansen dus voor de woonbranche. Hoe speel jij hier op in? Op deze pagina vind je actualiteiten, inspiratie en concrete tools die je helpen toekomstbestendig te zijn en te blijven. Denk aan marketingtool CBW-erkend, de laatste woontrends en scholing in de woonbranche. En natuurlijk check je hier de laatste cijfers uit de markt!

CBW-erkend

CBW-erkend is de garantieregeling voor woonwinkels die aangesloten zijn bij INretail. Consumenten die kopen bij CBW-erkende winkels krijgen een aantal garanties op de koop toe. Onze boodschap? “Kostbare aankoop? Koop bij een CBW-erkende winkel. Dan ben je zeker van je aankoop!”

Meer over CBW-erkend

Woontrends

Hoe heeft de tijd waarin we leven invloed op het gedrag en de keuzes van de consument? Wij onderzoeken het en vertalen het naar concrete woontrends. Wel zo handig als je (online) beurzen bezoekt, inkoopt, je winkel stylet en consumenten adviseert.

Naar de woontrends

Woonwinkelmonitor

Wil jij inzicht in de omzetten van de woonbranche? Direct zien hoe jij het doet vergeleken met je branchecollega’s op een soortgelijke locatie of in dezelfde regio? Doe dan gratis mee aan de INretail Woonwinkelmonitor. Deelnemers ontvangen elke maand gratis een uitgebreide online rapportage.

Lees meer

Handige links

 

Loontabellen

Per 1 juli worden de lonen van de medewerkers die het nieuwe maximum van hun schaal nog niet hebben bereikt verhoogd met 0,96%. De schaallonen worden op deze datum met hetzelfde percentage verhoogd.

Naar de loontabellen

Way of working

Steeds vaker bundelen stylisten en woonretailers hun krachten om zo de consument optimaal te bedienen. Maar hoe pak je zo’n samenwerking aan? De Way of Working biedt uitkomst.

Meer over de WOW

Vitale buitenstad

De levensvatbaarheid van retailgebieden buiten de centrumgebieden wankelt. De leegstand is te groot, de versnippering moet worden teruggedrongen, we moeten werken aan minder meters.

Download rapport

Adviestool

Met de INretail adviestool kan je makkelijk juridische documenten opstellen die nodig zijn voor jouw bedrijfsvoering.

Naar de tool
Wonen

Omzetcijfers woonbranche

Door je omzetcijfers goed in kaart te hebben en te analyseren, lukt het om op tijd bij te sturen. Met de cijfers uit de Woonwinkelmonitor kijk je terug naar de omzetcijfers van de afgelopen maanden. Met deze kennis kan je de juiste keuzes maken voor de toekomst van jouw winkel. Hoe presteert jouw omzet ten opzichte van branchegenoten?

Maandcijfers woonbranche Kwartaalcijfers woonbranche

Samen komen we verder

Heb je vragen over CBW-erkend, de marktcijfers, personeel in jouw winkel of andere zaken. Neem contact met ons op en we helpen je verder!

Contacteer de adviseur Bel ons
Bert-Jan van der Stelt

Bert-Jan van der Stelt

Branchespecialist wonen