Loontabellen per 1 juli 2024

Per 1 juli 2024 stijgt het wettelijk minimumloon met 3,1%. In de cao is afgesproken dat de schaallonen en de lonen van de medewerkers binnen de schalen met datzelfde percentage worden verhoogd. In de cao is het volgende opgenomen over de loonsverhoging per 1 juli 2024:

  • Op 1 juli 2024 worden de schaallonen en de lonen van de medewerkers die niet meer verdienen dan het oude maximum van hun schaal, verhoogd met het indexatiepercentage waarmee het Wettelijk Minimumloon wordt verhoogd.
  • De lonen van de medewerkers die op dat moment meer verdienen dan het oude maximum van hun schaal, maar minder dan het nieuwe, worden verhoogd met dat indexatiepercentage, tenzij het nieuwe maximum van de schaal wordt overschreden. In dat geval wordt het nieuwe maximum van de schaal het nieuwe loon.
  • Loonsverhogingen gegeven vooruitlopend op cao-loonsverhogingen in 2024 en 2025 mogen worden verrekend met de daaropvolgende cao-loonsverhoging. Dit geldt ook voor gegeven loonsverhogingen die hoger zijn dan de cao-verhogingen.

Lees meer: Uitleg loontabellen en loongebouw Retail Non-food >>

Afwijking loontabel Wonen

Per 1 juli zijn er nog enkele wijzigingen doorgevoerd in de loontabel Wonen omdat er niet de gewenste differentiatie in voorkwam. Om de differentiatie terug te brengen zijn in schaal D trede 5 en 6 en in schaal E trede 4, 5, 6, 7 en 8 aangepast. Deze aanpassing betekent een lichte extra verhoging voor deze schalen. De treden daarna (in het extra loongebouw) stijgen daardoor ook mee.

Rekentool

Om de loonsverhogingen administratief zo makkelijk mogelijk te laten uitvoeren hebben we een rekentool ontwikkeld.

Download de rekentools

Download de tabellen per branche

Loontabel Schoenen en Sport Loontabel Mode, juweliers en parfumerieën, verf- en woninginrichting, tabaks- en gemakswinkels Loontabel Wonen Loontabel Tuincentra

Ondersteuning nodig?

Een nieuwe afdeling opzetten binnen jouw onderneming, het starten van een onderneming en het aannemen van personeel of nieuwe functies? Het is belangrijk om te kijken naar de functie-indeling van jouw medewerkers in de cao. Onze adviseurs kennen de cao en de werking van de loontabellen van binnen en buiten en helpen je hier graag mee op weg door middel van cao-support.

Daniëlle van Voorst

Daniëlle van Voorst

Adviseur Ondernemersservice

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.