Eerste Hulp bij Vacatureteksten

Vacaturesite voor de woonbranche

Dat het een uitdaging is om (vak)mensen te vinden voor jouw bedrijf, dat is duidelijk. Daarom heeft INretail samen met Werk in de Winkel een nieuwe vacaturesite, speciaal voor de woonbranche ontwikkeld. Inmiddels telt de site al ruim 450 vacatures en dat is pas het begin. Met deze website brengen we vraag en aanbod gemakkelijk bij elkaar. In dit artikel lees je wat je kunt verwachten van de site.

Sollicitanten in de woonbranche

In de woonbranche is veel vraag naar enthousiaste medewerkers, maar vraag en aanbod weten elkaar niet altijd te vinden. Daarom is INretail in 2021 de Vacaturesite Wonen gestart. Te midden van het grote aanbod van werkplekken kan deze sector een eigen vacaturesite goed gebruiken.

Alle functies

Bedrijven kunnen allerlei functies op de vacaturesite plaatsen, zoals verkoopmedewerkers, stylisten, leidinggevenden, administratief en logistieke medewerkers. Ook vacatures in de ambachtelijke beroepen, zoals woningstoffeerders, keukenmonteurs en parketteurs kunnen op de site aangemeld worden. Erkende leerbedrijven kunnen werkplekken aanbieden voor leerlingen die een BBL-opleiding willen volgen.

Interieurmedewerkers het populairst

Een interessante uitkomst: bedrijven blijken vooral te zoeken naar medewerkers met interieurkennis. Denk aan verkopers, interieuradviseurs en interieurstylistes. In totaal staan er gemiddeld zo’n 500 nieuwe banen op de Vacaturesite Wonen, in uiteenlopende vakgebieden. Van Administratie/Ondersteuning tot Ambacht/ Montage en Marketing/ E-commerce.

Hoe het werkt

In slechts vier stappen plaats je een vacature op de website. Bij het plaatsen van een vacature maak je direct een account aan, zodat je eenvoudig je vacatures kan bijwerken en reacties van sollicitanten kan volgen.

Ook kan je via de website zelf actief zoeken naar medewerkers die op zoek zijn naar een baan in de woonbranche. Als werkgever heb je niet direct het complete cv van een kandidaat, maar wel al de functieomschrijving, gewenste dienstverband, locatie, opleidingsniveau en het aantal jaar werkervaring. Zit er een kandidaat tussen die past in het profiel dat je zoekt? Dan stuur je via de website eenvoudig een contactverzoek. Als de kandidaat jouw verzoek accepteert, wordt het volledige cv/profiel met je gedeeld en kun je -als er over en weer interesse is- een afspraak met elkaar maken.

Naar de vacaturesite

Toolkit vacaturetekst schrijven en plaatsen

Het werven van nieuwe medewerkers is een intensief proces. De eerste stap is een goede vacaturetekst. De gemiddelde vacaturetekst wordt vaak door 20% van de sollicitanten niet goed begrepen. Terwijl je met een treffende functieomschrijving raak je precies de juiste doelgroep. Zie het als een filter, waardoor alleen geschikte kandidaten achterblijven en derhalve een uitnodiging ontvangen voor een gesprek.

Bekijk de toolkit: vacatures schrijven en plaatsen

Feed/koppeling

Bij de ontwikkeling van Vacaturesite Wonen zijn mbk-ondernemers en ketens uit de branche betrokken. Zo is o.a. invulling gegeven aan de wens van bedrijven die grote aantallen vacatures hebben om een automatische koppeling met de vacaturesite tot stand te brengen.

Kosteloos

Ondernemers kunnen hun vacatures gratis op Vacaturesite Wonen plaatsen. De vacaturesite is gerealiseerd met onder meer subsidie van het Sociaal Fonds Retail Non-Food en ESF-subsidie.

Lees ook: Prikkelende vacatureteksten voor de juiste doelgroep

Advies nodig?

Heb je vragen over de vacaturesite of ben je benieuwd of dit interessant kan zijn voor jou? Neem contact met mij op, ik help je graag verder!

Contacteer de adviseur Bel ons
Bert-Jan van der Stelt

Bert-Jan van der Stelt

Branchespecialist wonen

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.