Preventiemedewerker & Vertrouwenspersoon 2

De maatschappelijke meerwaarde van retail

18 februari 2022

De detailhandel is een belangrijke economische sector met grote maatschappelijke impact. We willen allemaal levendige, bruisende dorpen en steden, waar bezoekers graag komen, mensen graag werken en eerlijke producten en diensten mensen blij maken.

Samen met ondernemers en 75 partijen uit de wetenschap, het onderwijs, het vastgoed, de lokale overheid en de financiële sector heeft INretail een visie uitgewerkt op de maatschappelijke meerwaarde van de detailhandel. Hiermee willen wij als Inretail een beweging op gang brengen in het publieke domein waarbij de belangen van ondernemers worden verknoopt met bredere maatschappelijke belangen, zoals verduurzaming van de economie en vitale dorpen en steden.

In deze visie zetten we samen de schouders onder bruisende dorpen en steden waarbij winkels een onmisbare factor zijn. Voor alle partijen en zeker de retail zelf, zien wij belangrijke acties.

Download het rapport

Wat een geweldige output van een bijzonder initiatief. Diep respect voor hoe jullie dit hebben aangepakt en het indrukwekkende resultaat dat eruit is voortgekomen! – Corine Noordhoff (AS Watson)

In onderstaande video gaan Marcel Evers (INretail) en Anke Griffioen (H&G advies) in gesprek over het rapport.

Marcel Evers

Marcel Evers

Adviseur Business Development

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.