Aanbod nieuwe gemeenteraadsleden

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Nu de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekend is, hebben alle nieuwe gemeenteraadsleden in ons land van INretail een uitnodiging ontvangen. Zij kunnen zich melden voor een presentatie over de ontwikkelingen in de retail. 

INretail kan op deze manier de kennis over de sector bij lokale bestuurders vergroten en actualiseren. Dat is belangrijk, want raadsleden moeten vanaf het moment dat ze geïnstalleerd worden, belangrijke besluiten nemen over de detailhandel.

Ook moet het bewustzijn groeien dat regionale afstemming en samenwerking belangrijk zijn. De markt is overbewinkeld en op veel plekken zorgen minder winkelmeters voor beter evenwicht. Dat betekent dat in veel gemeenten goede plannen nodig zijn en dan is het belangrijk dat het nieuwe gemeentebestuur met de juiste kennis van zaken heel bewust de beste besluiten neemt.

INretail wil de retailkennis van gemeentebestuurders daarom telkens verbeteren. Dat gebeurt via presentaties, gesprekken en het beschikbaar stellen van onderzoeken, zoals recent het onderzoek Retail richting 2030.

Contactpersoon
Hans Boerkamp
Hans Boerkamp
Beleidsadviseur Financieel Economische Zaken
088 973 06 30

Recent nieuws

 • open

  Omzetkengetallen per branche

  Nieuws
  Vandaag, 19 juli 2018
  Ben jij samen met jouw gemeente bezig met het opstellen van een detailhandelsvisie, waaruit naar voren moet komen of er wel of geen uitbreidingsmogelijkheden zijn in jouw gemeente en of winkelgebied? Dan kan het rapport Omzetkengetallen jou en de gemeente helpen de goede keuzes te maken.
  Omzetkengetallen per branche
 • open

  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?

  Nieuws
  Gisteren, 18 juli 2018
  Of ik een ondernemer meteen wilde terugbellen voor een afspraak, hij wilde zijn zaak zo snel mogelijk verkopen, hij was er helemaal klaar mee, al die zeurende klanten en hij verdiende er ook nog eens niks mee. Hij had hulp nodig.
  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?
 • open

  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!

  Nieuws
  Gisteren, 18 juli 2018
  Het is fijn om te ervaren dat verschillende ondernemers de kans zien om met stylisten beter samen te werken. Retailers en fabrikanten benaderen mij om te sparren over plannen om events en bijeenkomsten te organiseren.
  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!
 • open

  Bijl Blogt: Onbekend maakt onbemind

  Nieuws
  Eergisteren, 17 juli 2018
  Je hoort het bijna dagelijks: ‘Je moet vanuit je eigen kracht werken, de klant kennen, big data toepassen en samenwerken in platformen’. Simpel toch? Ik denk van niet, want het begint met het begrijpen wat jou en anderen boeit en bindt.
  Bijl Blogt: Onbekend maakt onbemind

Gerelateerd aan dit artikel

Delen