Bijl Blogt: 2017, een jaar voor elkaar

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Rosa Parks, Luther King, Mandela, Ghandi en Rooseveld, ik denk dat ze zich in hun graf zouden omdraaien als ze zien wat voor een puinhoop we er weer van maken.
Waarom is het zo het moeilijk? Waarom zijn al die Ego’s en ideologieën die we nastreven zo groot? Je zou toch denken dat we na eeuwen vol ontwikkelingen anders met elkaar om willen gaan? Zijn we slim bezig als we: radicaliseren, verharden, domineren, vrijheden afpakken, meningen opdringen, elkaar misbruiken en misgunnen, misdaden plegen en oorlog voeren? Ik dacht het niet! Jij wel? 
 
Het is een goed gebruik om elkaar minstens met de kerst het beste te wensen en een moment van rust te creëren. Het is bizar dat juist in deze tijd het nieuws wordt geregeerd door wantoestanden in de wereld. Het is hartverscheurend en triest om te zien hoe mensen moeten lijden onder het gedrag van anderen. Waarom stoppen we hier niet mee? Er is genoeg om samen te verdelen. We kunnen van elkaars culturen leren. Genieten van alle mooie verhalen om ons heen, die uit heel de wereld elkaar inspireren. Wat is er mis met genieten van mooie spullen en zoveel mogelijk dierbaren om je heen?  
 
Het kan toch niet de bedoeling zijn dat we doorgaan met elkaar het leven zuur te maken? Laten we elkaar opzoeken en de ruimte bieden om ons zelf te zijn. Wat is daar nu zo moeilijk aan? Laten we proberen om in 2017 wat positiever te zijn. De cijfers laten zien dat het na eeuwen ook wat beter met ons gaat. Laten we dat dan hooghouden en niet de ellende van anderen gebruiken om zelf witte voetjes te halen. Laten we nadenken voordat we zelf ook radicaliseren uit onvrede en onze stemmen verkeerd aanwenden. Laten we elkaar niet elke dag het graf in praten. We moeten elkaar helpen en steunen, dat mag ook in stilte. Heren politici geef het voorbeeld. Verbroeder, stop de verzuiling en vorm partijen met grotere doelen. Verdamp geen kapitalen met louter overtuigen. Laat mensen van dichtbij weer voelen en geloven dat je doet wat je zegt.    
 
Ik leef mee met alle mensen die het nu zwaar hebben en wens vooral voor hun een fijne kerst en een gelukkig 2017. Laten we allemaal doen wat we kunnen om er een lekker nieuwjaar van te maken. Mooier zou het zijn als we oprecht van elkaar kunnen houden, gelukkig met elkaar kunnen leven en respect hebben voor elkaars culturen en geloven. Wat denk jij, kunnen we elkaar vertrouwen?  
 
Ps. Vanzelfsprekend wens ik je commercieel gezien mooie omzetten en een lekkere relatie met je klanten. Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.  Enjoy! 
 
Geseende Kerfees en 'n gelukkige nuwe jaar, I'D Miilad Said ous Sana Saida, Shenoraavor Nor Dari yev Soorp Janunt, Seng Dan Fai Lok, Sang Nian Fai Lok, Frohe Weihnachten und ein glückliches Neues Jahr, Merry Christmas & Happy New Year, Mo'adim Lesimkha. Shanah Tova, Seva piroz sahibe u sersala te piroz be, Milad Saeed wa Sanaa Mubarakah, Eg ynskjer hermed Dykk alle ein God Jul og Godt Nyttår, Pozdrevlyayu s prazdnikom Rozhdestva i s Novim Godom, Feliz Navidad y Próspero Año Nuevo, Noeliniz Ve Yeni Yiliniz Kutlu Olsun en vooral Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.
 
 
Tags
Contactpersoon
Harry Bijl
Harry Bijl
Inspiratie en Innovatie
06 209 609 65

Recent nieuws

 • open

  Groeien dankzij crowdfunding

  Nieuws
  Gisteren, 19 april 2018
  Astrid en Pim Duetz namen onlangs negentien Adam-winkels over uit het faillissement van McGregor. Het benodigde groeigeld (1,75 miljoen euro) kwam via crowdfunding binnen. Met de bank, waar Duetz eerst aanklopte, viel niets te regelen.
  Groeien dankzij crowdfunding
 • open

  Hoe zet ik een verwerkingsregister op?

  Nieuws
  Gisteren, 19 april 2018
  Een van de eerste verplichtingen die om de hoek komt wanneer je aan de slag gaat met de nieuwe privacywetgeving is het opzetten van een verwerkingsregister. In dit register neem je op met welke processen binnen de organisatie je persoonsgegevens verwerkt. 
  Hoe zet ik een verwerkingsregister op?
 • open

  De klant kennen zorgt voor meer omzet

  Nieuws
  Eergisteren, 18 april 2018
  ​​​​​​​Een belangrijk maar behoorlijk onderschat onderdeel van ondernemerssucces, is de mate waarin je jouw klanten kent. Wie zijn jouw klanten? Waar komen ze vandaan en hoe kun je ze het beste bereiken?
  De klant kennen zorgt voor meer omzet
 • open

  Rechtbank Raadsels: Wat doe je als de klant de overeenkomst niet nakomt?

  Nieuws
  Eergisteren, 18 april 2018
  Klachten over zaken en ontslag van winkelpersoneel. Typische retailkwesties die voor een rechtsbijstandsjurist of accountant Rechtbank Raadsels blijven. Door de jarenlange ervaring in de retailbranche procederen onze juristen met succes!
  Rechtbank Raadsels: Wat doe je als de klant de overeenkomst niet nakomt?

Gerelateerd aan dit artikel

Delen