Bijl Blogt: 2017, een jaar voor elkaar

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Rosa Parks, Luther King, Mandela, Ghandi en Rooseveld, ik denk dat ze zich in hun graf zouden omdraaien als ze zien wat voor een puinhoop we er weer van maken.
Waarom is het zo het moeilijk? Waarom zijn al die Ego’s en ideologieën die we nastreven zo groot? Je zou toch denken dat we na eeuwen vol ontwikkelingen anders met elkaar om willen gaan? Zijn we slim bezig als we: radicaliseren, verharden, domineren, vrijheden afpakken, meningen opdringen, elkaar misbruiken en misgunnen, misdaden plegen en oorlog voeren? Ik dacht het niet! Jij wel? 
 
Het is een goed gebruik om elkaar minstens met de kerst het beste te wensen en een moment van rust te creëren. Het is bizar dat juist in deze tijd het nieuws wordt geregeerd door wantoestanden in de wereld. Het is hartverscheurend en triest om te zien hoe mensen moeten lijden onder het gedrag van anderen. Waarom stoppen we hier niet mee? Er is genoeg om samen te verdelen. We kunnen van elkaars culturen leren. Genieten van alle mooie verhalen om ons heen, die uit heel de wereld elkaar inspireren. Wat is er mis met genieten van mooie spullen en zoveel mogelijk dierbaren om je heen?  
 
Het kan toch niet de bedoeling zijn dat we doorgaan met elkaar het leven zuur te maken? Laten we elkaar opzoeken en de ruimte bieden om ons zelf te zijn. Wat is daar nu zo moeilijk aan? Laten we proberen om in 2017 wat positiever te zijn. De cijfers laten zien dat het na eeuwen ook wat beter met ons gaat. Laten we dat dan hooghouden en niet de ellende van anderen gebruiken om zelf witte voetjes te halen. Laten we nadenken voordat we zelf ook radicaliseren uit onvrede en onze stemmen verkeerd aanwenden. Laten we elkaar niet elke dag het graf in praten. We moeten elkaar helpen en steunen, dat mag ook in stilte. Heren politici geef het voorbeeld. Verbroeder, stop de verzuiling en vorm partijen met grotere doelen. Verdamp geen kapitalen met louter overtuigen. Laat mensen van dichtbij weer voelen en geloven dat je doet wat je zegt.    
 
Ik leef mee met alle mensen die het nu zwaar hebben en wens vooral voor hun een fijne kerst en een gelukkig 2017. Laten we allemaal doen wat we kunnen om er een lekker nieuwjaar van te maken. Mooier zou het zijn als we oprecht van elkaar kunnen houden, gelukkig met elkaar kunnen leven en respect hebben voor elkaars culturen en geloven. Wat denk jij, kunnen we elkaar vertrouwen?  
 
Ps. Vanzelfsprekend wens ik je commercieel gezien mooie omzetten en een lekkere relatie met je klanten. Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.  Enjoy! 
 
Geseende Kerfees en 'n gelukkige nuwe jaar, I'D Miilad Said ous Sana Saida, Shenoraavor Nor Dari yev Soorp Janunt, Seng Dan Fai Lok, Sang Nian Fai Lok, Frohe Weihnachten und ein glückliches Neues Jahr, Merry Christmas & Happy New Year, Mo'adim Lesimkha. Shanah Tova, Seva piroz sahibe u sersala te piroz be, Milad Saeed wa Sanaa Mubarakah, Eg ynskjer hermed Dykk alle ein God Jul og Godt Nyttår, Pozdrevlyayu s prazdnikom Rozhdestva i s Novim Godom, Feliz Navidad y Próspero Año Nuevo, Noeliniz Ve Yeni Yiliniz Kutlu Olsun en vooral Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.
 
 
Tags
Contactpersoon
Harry Bijl
Harry Bijl
Inspiratie en Innovatie
06 209 609 65

Recent nieuws

 • open

  Bijl Blogt: Overweldigend groot zegt niets over succes

  Nieuws
  vrijdag, 19 januari 2018
  Ik was deze week, op uitnodiging van de internationale associatie tuincentra, in Bologna om een presentatie te geven. Het publiek bestond uit 200 enthousiaste zelfstandige tuincentra eigenaren. Zij verstonden geen woord Engels en ik geen woord Italiaans. Gelukkig vertaalde de Italiaanse Paula mijn speech in het Italiaans en was het voor allen een leuke ervaring.
  Bijl Blogt: Overweldigend groot zegt niets over succes
 • open

  Koopzondag: aan jou de keuze!

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  Afgelopen week werd mij gevraagd te benoemen welke actualiteiten er binnen de regio spelen. Wat zie ik als regioadviseur wanneer ik op bezoek ben in de provincies Utrecht, Limburg en Gelderland. En wat krijg ik veelal van jou als ondernemer terug? Altijd goed om daar regelmatig bij stil te staan.
  Koopzondag: aan jou de keuze!
 • open

  Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Op woensdag 21 maart 2018 mag (ondernemend) Nederland haar stem in de verschillende gemeenten uitbrengen. Dat betekent voor jou dat nú het moment is om te laten horen wat jij als ondernemer belangrijk vindt.
  Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018
 • open

  Zo zet jij 2018 naar jouw hand!

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  Vanaf nu gaan we het niet meer hebben over de clichés van vorig jaar en gaan we gewoon weer over tot de orde van de dag. In 2018 staat ons namelijk een hele hoop te wachten!
  Zo zet jij 2018 naar jouw hand!

Gerelateerd aan dit artikel

Delen