Bijl Blogt: De kracht van Jones & Jones

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

‘Rondvliegend vang je altijd iets.’ Een uitspraak die ik verzonnen kon hebben. Ik voel me lekker bij deze uitspraak, beter bij die van: ‘Stilzitten is achteruitgaan.’ Hiermee zeg of bedoel ik niet dat je klakkeloos moet rondfladderen om tot iets te komen. Ik ben wel van mening: ‘Als je beweegt dan gebeurt er iets’.

Altijd in beweging zijn

Het is de kunst om te ontdekken wat jou als ondernemer beweegt. Als je zelf beweegt dan kan je je verwonderen, aan anderen spiegelen, een mening vormen en vervolgens kiezen om verder of anders te bewegen. Als je na deze ervaringen alle zaken op een rijtje zet en in de context van jouw bedrijf plaatst, dan bouw je een visie op. Na bewegen komt de structuur vanzelf. Sommige bedrijven bewegen van binnenuit. ‘Teams snappen wat klanten en bazen graag zien’.

Geen toevallige ontmoeting

Donderdag jl. dwaalde ik bewust met collega Sebastian Galjaard door de Utrechtse straten. Ons doel? De inspiratie tour van 10 april voorbereiden en definitief maken. Ik kan je vertellen, dat is altijd leerzaam. Je ontmoet spontaan de leukste en meest bevlogen ondernemers. Bezielde ondernemers bewegen in de straat en in hun eigen winkels. Je voelt de energie en de spontane match stemt je blij. Het kan geen het toeval zijn dat wij Arjen Versluis, mede-eigenaar van Jones & Jones, tegen het lijf liepen.

Al jaren in beweging

Al 20 jaar beweegt Jones & Jones mee met de tijd en de mogelijkheden. In nauw overleg met de enthousiaste medewerkers stellen ze visies bij en passen ze dingen aan. Goede ideeën komen juist van de winkelvloer. Zij weten wat er speelt en de teams mogen zelf beslissingen nemen. Zij hebben het beste voor met het bedrijf. Het is voor onze taak als werkgever om te stimuleren dat ze zelf bewegen. Het is toch lekker als ze met goede voorstellen dingen leuker en beter kunnen maken? 

 

 

Tags
Contactpersoon
Harry Bijl
Harry Bijl
Inspiratie en Innovatie
06 209 609 65

Recent nieuws

 • open

  Bijl Blogt: Overweldigend groot zegt niets over succes

  Nieuws
  vrijdag, 19 januari 2018
  Ik was deze week, op uitnodiging van de internationale associatie tuincentra, in Bologna om een presentatie te geven. Het publiek bestond uit 200 enthousiaste zelfstandige tuincentra eigenaren. Zij verstonden geen woord Engels en ik geen woord Italiaans. Gelukkig vertaalde de Italiaanse Paula mijn speech in het Italiaans en was het voor allen een leuke ervaring.
  Bijl Blogt: Overweldigend groot zegt niets over succes
 • open

  Koopzondag: aan jou de keuze!

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  Afgelopen week werd mij gevraagd te benoemen welke actualiteiten er binnen de regio spelen. Wat zie ik als regioadviseur wanneer ik op bezoek ben in de provincies Utrecht, Limburg en Gelderland. En wat krijg ik veelal van jou als ondernemer terug? Altijd goed om daar regelmatig bij stil te staan.
  Koopzondag: aan jou de keuze!
 • open

  Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Op woensdag 21 maart 2018 mag (ondernemend) Nederland haar stem in de verschillende gemeenten uitbrengen. Dat betekent voor jou dat nú het moment is om te laten horen wat jij als ondernemer belangrijk vindt.
  Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018
 • open

  Zo zet jij 2018 naar jouw hand!

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  Vanaf nu gaan we het niet meer hebben over de clichés van vorig jaar en gaan we gewoon weer over tot de orde van de dag. In 2018 staat ons namelijk een hele hoop te wachten!
  Zo zet jij 2018 naar jouw hand!

Gerelateerd aan dit artikel

Delen