Bijl Blogt: De kracht van Jones & Jones

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

‘Rondvliegend vang je altijd iets.’ Een uitspraak die ik verzonnen kon hebben. Ik voel me lekker bij deze uitspraak, beter bij die van: ‘Stilzitten is achteruitgaan.’ Hiermee zeg of bedoel ik niet dat je klakkeloos moet rondfladderen om tot iets te komen. Ik ben wel van mening: ‘Als je beweegt dan gebeurt er iets’.

Altijd in beweging zijn

Het is de kunst om te ontdekken wat jou als ondernemer beweegt. Als je zelf beweegt dan kan je je verwonderen, aan anderen spiegelen, een mening vormen en vervolgens kiezen om verder of anders te bewegen. Als je na deze ervaringen alle zaken op een rijtje zet en in de context van jouw bedrijf plaatst, dan bouw je een visie op. Na bewegen komt de structuur vanzelf. Sommige bedrijven bewegen van binnenuit. ‘Teams snappen wat klanten en bazen graag zien’.

Geen toevallige ontmoeting

Donderdag jl. dwaalde ik bewust met collega Sebastian Galjaard door de Utrechtse straten. Ons doel? De inspiratie tour van 10 april voorbereiden en definitief maken. Ik kan je vertellen, dat is altijd leerzaam. Je ontmoet spontaan de leukste en meest bevlogen ondernemers. Bezielde ondernemers bewegen in de straat en in hun eigen winkels. Je voelt de energie en de spontane match stemt je blij. Het kan geen het toeval zijn dat wij Arjen Versluis, mede-eigenaar van Jones & Jones, tegen het lijf liepen.

Al jaren in beweging

Al 20 jaar beweegt Jones & Jones mee met de tijd en de mogelijkheden. In nauw overleg met de enthousiaste medewerkers stellen ze visies bij en passen ze dingen aan. Goede ideeën komen juist van de winkelvloer. Zij weten wat er speelt en de teams mogen zelf beslissingen nemen. Zij hebben het beste voor met het bedrijf. Het is voor onze taak als werkgever om te stimuleren dat ze zelf bewegen. Het is toch lekker als ze met goede voorstellen dingen leuker en beter kunnen maken? 

 

 

Contactpersoon
Harry Bijl
Harry Bijl
Inspiratie en Innovatie
06 209 609 65

Recent nieuws

 • open

  Omzetkengetallen per branche

  Nieuws
  Vandaag, 19 juli 2018
  Ben jij samen met jouw gemeente bezig met het opstellen van een detailhandelsvisie, waaruit naar voren moet komen of er wel of geen uitbreidingsmogelijkheden zijn in jouw gemeente en of winkelgebied? Dan kan het rapport Omzetkengetallen jou en de gemeente helpen de goede keuzes te maken.
  Omzetkengetallen per branche
 • open

  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?

  Nieuws
  Gisteren, 18 juli 2018
  Of ik een ondernemer meteen wilde terugbellen voor een afspraak, hij wilde zijn zaak zo snel mogelijk verkopen, hij was er helemaal klaar mee, al die zeurende klanten en hij verdiende er ook nog eens niks mee. Hij had hulp nodig.
  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?
 • open

  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!

  Nieuws
  Gisteren, 18 juli 2018
  Het is fijn om te ervaren dat verschillende ondernemers de kans zien om met stylisten beter samen te werken. Retailers en fabrikanten benaderen mij om te sparren over plannen om events en bijeenkomsten te organiseren.
  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!
 • open

  Bijl Blogt: Onbekend maakt onbemind

  Nieuws
  Eergisteren, 17 juli 2018
  Je hoort het bijna dagelijks: ‘Je moet vanuit je eigen kracht werken, de klant kennen, big data toepassen en samenwerken in platformen’. Simpel toch? Ik denk van niet, want het begint met het begrijpen wat jou en anderen boeit en bindt.
  Bijl Blogt: Onbekend maakt onbemind

Gerelateerd aan dit artikel

Delen