Bijl Blogt: De kracht van Jones & Jones

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

‘Rondvliegend vang je altijd iets.’ Een uitspraak die ik verzonnen kon hebben. Ik voel me lekker bij deze uitspraak, beter bij die van: ‘Stilzitten is achteruitgaan.’ Hiermee zeg of bedoel ik niet dat je klakkeloos moet rondfladderen om tot iets te komen. Ik ben wel van mening: ‘Als je beweegt dan gebeurt er iets’.

Altijd in beweging zijn

Het is de kunst om te ontdekken wat jou als ondernemer beweegt. Als je zelf beweegt dan kan je je verwonderen, aan anderen spiegelen, een mening vormen en vervolgens kiezen om verder of anders te bewegen. Als je na deze ervaringen alle zaken op een rijtje zet en in de context van jouw bedrijf plaatst, dan bouw je een visie op. Na bewegen komt de structuur vanzelf. Sommige bedrijven bewegen van binnenuit. ‘Teams snappen wat klanten en bazen graag zien’.

Geen toevallige ontmoeting

Donderdag jl. dwaalde ik bewust met collega Sebastian Galjaard door de Utrechtse straten. Ons doel? De inspiratie tour van 10 april voorbereiden en definitief maken. Ik kan je vertellen, dat is altijd leerzaam. Je ontmoet spontaan de leukste en meest bevlogen ondernemers. Bezielde ondernemers bewegen in de straat en in hun eigen winkels. Je voelt de energie en de spontane match stemt je blij. Het kan geen het toeval zijn dat wij Arjen Versluis, mede-eigenaar van Jones & Jones, tegen het lijf liepen.

Al jaren in beweging

Al 20 jaar beweegt Jones & Jones mee met de tijd en de mogelijkheden. In nauw overleg met de enthousiaste medewerkers stellen ze visies bij en passen ze dingen aan. Goede ideeën komen juist van de winkelvloer. Zij weten wat er speelt en de teams mogen zelf beslissingen nemen. Zij hebben het beste voor met het bedrijf. Het is voor onze taak als werkgever om te stimuleren dat ze zelf bewegen. Het is toch lekker als ze met goede voorstellen dingen leuker en beter kunnen maken? 

 

 

Tags
Contactpersoon
Harry Bijl
Harry Bijl
Inspiratie en Innovatie
06 209 609 65

Recent nieuws

 • open

  Groeien dankzij crowdfunding

  Nieuws
  Gisteren, 19 april 2018
  Astrid en Pim Duetz namen onlangs negentien Adam-winkels over uit het faillissement van McGregor. Het benodigde groeigeld (1,75 miljoen euro) kwam via crowdfunding binnen. Met de bank, waar Duetz eerst aanklopte, viel niets te regelen.
  Groeien dankzij crowdfunding
 • open

  Hoe zet ik een verwerkingsregister op?

  Nieuws
  Gisteren, 19 april 2018
  Een van de eerste verplichtingen die om de hoek komt wanneer je aan de slag gaat met de nieuwe privacywetgeving is het opzetten van een verwerkingsregister. In dit register neem je op met welke processen binnen de organisatie je persoonsgegevens verwerkt. 
  Hoe zet ik een verwerkingsregister op?
 • open

  De klant kennen zorgt voor meer omzet

  Nieuws
  Eergisteren, 18 april 2018
  ​​​​​​​Een belangrijk maar behoorlijk onderschat onderdeel van ondernemerssucces, is de mate waarin je jouw klanten kent. Wie zijn jouw klanten? Waar komen ze vandaan en hoe kun je ze het beste bereiken?
  De klant kennen zorgt voor meer omzet
 • open

  Rechtbank Raadsels: Wat doe je als de klant de overeenkomst niet nakomt?

  Nieuws
  Eergisteren, 18 april 2018
  Klachten over zaken en ontslag van winkelpersoneel. Typische retailkwesties die voor een rechtsbijstandsjurist of accountant Rechtbank Raadsels blijven. Door de jarenlange ervaring in de retailbranche procederen onze juristen met succes!
  Rechtbank Raadsels: Wat doe je als de klant de overeenkomst niet nakomt?

Gerelateerd aan dit artikel

Delen