Geen vraag te gek
088 973 06 00

Bijl Blogt: De kracht van Jones & Jones

‘Rondvliegend vang je altijd iets.’ Een uitspraak die ik verzonnen kon hebben. Ik voel me lekker bij deze uitspraak, beter bij die van: ‘Stilzitten is achteruitgaan.’ Hiermee zeg of bedoel ik niet dat je klakkeloos moet rondfladderen om tot iets te komen. Ik ben wel van mening: ‘Als je beweegt dan gebeurt er iets’.

Altijd in beweging zijn

Het is de kunst om te ontdekken wat jou als ondernemer beweegt. Als je zelf beweegt dan kan je je verwonderen, aan anderen spiegelen, een mening vormen en vervolgens kiezen om verder of anders te bewegen. Als je na deze ervaringen alle zaken op een rijtje zet en in de context van jouw bedrijf plaatst, dan bouw je een visie op. Na bewegen komt de structuur vanzelf. Sommige bedrijven bewegen van binnenuit. ‘Teams snappen wat klanten en bazen graag zien’.

Geen toevallige ontmoeting

Donderdag jl. dwaalde ik bewust met collega Sebastian Galjaard door de Utrechtse straten. Ons doel? De inspiratie tour van 10 april voorbereiden en definitief maken. Ik kan je vertellen, dat is altijd leerzaam. Je ontmoet spontaan de leukste en meest bevlogen ondernemers. Bezielde ondernemers bewegen in de straat en in hun eigen winkels. Je voelt de energie en de spontane match stemt je blij. Het kan geen het toeval zijn dat wij Arjen Versluis, mede-eigenaar van Jones & Jones, tegen het lijf liepen.

Al jaren in beweging

Al 20 jaar beweegt Jones & Jones mee met de tijd en de mogelijkheden. In nauw overleg met de enthousiaste medewerkers stellen ze visies bij en passen ze dingen aan. Goede ideeën komen juist van de winkelvloer. Zij weten wat er speelt en de teams mogen zelf beslissingen nemen. Zij hebben het beste voor met het bedrijf. Het is voor onze taak als werkgever om te stimuleren dat ze zelf bewegen. Het is toch lekker als ze met goede voorstellen dingen leuker en beter kunnen maken? 

 

 

Delen