Bijl Blogt: Wie is wie?

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Lopend door de straten kom je allerlei winkels tegen. Hele leuke, tijdelijke en ook bijzondere. En bij de bijzondere vraag ik me altijd af waarom zag ik het niet eerder? Ik wil dan weten: ‘Wie zijn het, wat maakt ze bijzonder?’

Naar binnen stappen

Zo verging het me deze week ook. Tijdens de voorbereiding van een Retailsafari vraag ik aan de ladies van LinCHérie Styling Center, in de Huidenstraat Amsterdam: ‘Nog nieuwe winkels ontdekt?’ In koor riepen ze: ‘Ja, hier op de hoek een leuke winkel met regenkleding, die is cool’. Als ik dat enthousiasme bespeur dan wil ik ontdekken. Ken je dat gevoel? Dan kan ik maar een ding, op zoek gaan en naar binnen stappen.

Raynsie

De etalage is duidelijk Raynsie, het gaat over regenkleding. Even speelt mijn gedachte met een naam. Is het Daphne Gerritse? Die heeft de interessante winkel ‘Raincouture’, iets verderop. Ik stap naar binnen en vraag het de dames op de winkelvloer. Wie zijn jullie en wat maakt jullie bijzonder?  Wij zijn RAYNSIE en verkopen ‘A coverall that keeps you smiling in the rain’. Nu tijdelijk ook in deze Pop-Up store. Als je de beelden ziet begrijp je het wel. Op een snelle E-bike hoort een snel pak.

Wie zijn jullie?

Het concept is vernieuwend en helder en het is duidelijk voor wie de collectie bedoeld is. Het lost voor veel mensen een probleem op. Iedereen wil toch trendy en droog op zijn werk of school komen? Nieuwsgierig als ik ben wil ik graag weten welke heldere geesten dit soort nieuwe concepten bedenken? Dit keer blijkt het geen start up te zijn. Het branding bureau 72andsunny vond het cool om met hun medewerkers iets te creëren dat van hun zelf is. Dus i.p.v. roem te halen op het werk voor hun grote klanten maakten ze zelf een merk, dat letterlijk ook gedragen wordt door de medewerkers. Hoe leuk is dat? Ik begrijp hun motto ‘Pray For Rain’.

Tags
Contactpersoon
Harry Bijl
Harry Bijl
Inspiratie en Innovatie
06 209 609 65

Recent nieuws

 • open

  Bijl Blogt: Overweldigend groot zegt niets over succes

  Nieuws
  vrijdag, 19 januari 2018
  Ik was deze week, op uitnodiging van de internationale associatie tuincentra, in Bologna om een presentatie te geven. Het publiek bestond uit 200 enthousiaste zelfstandige tuincentra eigenaren. Zij verstonden geen woord Engels en ik geen woord Italiaans. Gelukkig vertaalde de Italiaanse Paula mijn speech in het Italiaans en was het voor allen een leuke ervaring.
  Bijl Blogt: Overweldigend groot zegt niets over succes
 • open

  Koopzondag: aan jou de keuze!

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  Afgelopen week werd mij gevraagd te benoemen welke actualiteiten er binnen de regio spelen. Wat zie ik als regioadviseur wanneer ik op bezoek ben in de provincies Utrecht, Limburg en Gelderland. En wat krijg ik veelal van jou als ondernemer terug? Altijd goed om daar regelmatig bij stil te staan.
  Koopzondag: aan jou de keuze!
 • open

  Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Op woensdag 21 maart 2018 mag (ondernemend) Nederland haar stem in de verschillende gemeenten uitbrengen. Dat betekent voor jou dat nú het moment is om te laten horen wat jij als ondernemer belangrijk vindt.
  Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018
 • open

  Zo zet jij 2018 naar jouw hand!

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  Vanaf nu gaan we het niet meer hebben over de clichés van vorig jaar en gaan we gewoon weer over tot de orde van de dag. In 2018 staat ons namelijk een hele hoop te wachten!
  Zo zet jij 2018 naar jouw hand!

Gerelateerd aan dit artikel

Delen