Bijl Blogt: Wie is wie?

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Lopend door de straten kom je allerlei winkels tegen. Hele leuke, tijdelijke en ook bijzondere. En bij de bijzondere vraag ik me altijd af waarom zag ik het niet eerder? Ik wil dan weten: ‘Wie zijn het, wat maakt ze bijzonder?’

Naar binnen stappen

Zo verging het me deze week ook. Tijdens de voorbereiding van een Retailsafari vraag ik aan de ladies van LinCHérie Styling Center, in de Huidenstraat Amsterdam: ‘Nog nieuwe winkels ontdekt?’ In koor riepen ze: ‘Ja, hier op de hoek een leuke winkel met regenkleding, die is cool’. Als ik dat enthousiasme bespeur dan wil ik ontdekken. Ken je dat gevoel? Dan kan ik maar een ding, op zoek gaan en naar binnen stappen.

Raynsie

De etalage is duidelijk Raynsie, het gaat over regenkleding. Even speelt mijn gedachte met een naam. Is het Daphne Gerritse? Die heeft de interessante winkel ‘Raincouture’, iets verderop. Ik stap naar binnen en vraag het de dames op de winkelvloer. Wie zijn jullie en wat maakt jullie bijzonder?  Wij zijn RAYNSIE en verkopen ‘A coverall that keeps you smiling in the rain’. Nu tijdelijk ook in deze Pop-Up store. Als je de beelden ziet begrijp je het wel. Op een snelle E-bike hoort een snel pak.

Wie zijn jullie?

Het concept is vernieuwend en helder en het is duidelijk voor wie de collectie bedoeld is. Het lost voor veel mensen een probleem op. Iedereen wil toch trendy en droog op zijn werk of school komen? Nieuwsgierig als ik ben wil ik graag weten welke heldere geesten dit soort nieuwe concepten bedenken? Dit keer blijkt het geen start up te zijn. Het branding bureau 72andsunny vond het cool om met hun medewerkers iets te creëren dat van hun zelf is. Dus i.p.v. roem te halen op het werk voor hun grote klanten maakten ze zelf een merk, dat letterlijk ook gedragen wordt door de medewerkers. Hoe leuk is dat? Ik begrijp hun motto ‘Pray For Rain’.

Tags
Contactpersoon
Harry Bijl
Harry Bijl
Inspiratie en Innovatie
06 209 609 65

Recent nieuws

 • open

  Groeien dankzij crowdfunding

  Nieuws
  Gisteren, 19 april 2018
  Astrid en Pim Duetz namen onlangs negentien Adam-winkels over uit het faillissement van McGregor. Het benodigde groeigeld (1,75 miljoen euro) kwam via crowdfunding binnen. Met de bank, waar Duetz eerst aanklopte, viel niets te regelen.
  Groeien dankzij crowdfunding
 • open

  Hoe zet ik een verwerkingsregister op?

  Nieuws
  Gisteren, 19 april 2018
  Een van de eerste verplichtingen die om de hoek komt wanneer je aan de slag gaat met de nieuwe privacywetgeving is het opzetten van een verwerkingsregister. In dit register neem je op met welke processen binnen de organisatie je persoonsgegevens verwerkt. 
  Hoe zet ik een verwerkingsregister op?
 • open

  De klant kennen zorgt voor meer omzet

  Nieuws
  Eergisteren, 18 april 2018
  ​​​​​​​Een belangrijk maar behoorlijk onderschat onderdeel van ondernemerssucces, is de mate waarin je jouw klanten kent. Wie zijn jouw klanten? Waar komen ze vandaan en hoe kun je ze het beste bereiken?
  De klant kennen zorgt voor meer omzet
 • open

  Rechtbank Raadsels: Wat doe je als de klant de overeenkomst niet nakomt?

  Nieuws
  Eergisteren, 18 april 2018
  Klachten over zaken en ontslag van winkelpersoneel. Typische retailkwesties die voor een rechtsbijstandsjurist of accountant Rechtbank Raadsels blijven. Door de jarenlange ervaring in de retailbranche procederen onze juristen met succes!
  Rechtbank Raadsels: Wat doe je als de klant de overeenkomst niet nakomt?

Gerelateerd aan dit artikel

Delen