Bijl Blogt: Wie is wie?

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Lopend door de straten kom je allerlei winkels tegen. Hele leuke, tijdelijke en ook bijzondere. En bij de bijzondere vraag ik me altijd af waarom zag ik het niet eerder? Ik wil dan weten: ‘Wie zijn het, wat maakt ze bijzonder?’

Naar binnen stappen

Zo verging het me deze week ook. Tijdens de voorbereiding van een Retailsafari vraag ik aan de ladies van LinCHérie Styling Center, in de Huidenstraat Amsterdam: ‘Nog nieuwe winkels ontdekt?’ In koor riepen ze: ‘Ja, hier op de hoek een leuke winkel met regenkleding, die is cool’. Als ik dat enthousiasme bespeur dan wil ik ontdekken. Ken je dat gevoel? Dan kan ik maar een ding, op zoek gaan en naar binnen stappen.

Raynsie

De etalage is duidelijk Raynsie, het gaat over regenkleding. Even speelt mijn gedachte met een naam. Is het Daphne Gerritse? Die heeft de interessante winkel ‘Raincouture’, iets verderop. Ik stap naar binnen en vraag het de dames op de winkelvloer. Wie zijn jullie en wat maakt jullie bijzonder?  Wij zijn RAYNSIE en verkopen ‘A coverall that keeps you smiling in the rain’. Nu tijdelijk ook in deze Pop-Up store. Als je de beelden ziet begrijp je het wel. Op een snelle E-bike hoort een snel pak.

Wie zijn jullie?

Het concept is vernieuwend en helder en het is duidelijk voor wie de collectie bedoeld is. Het lost voor veel mensen een probleem op. Iedereen wil toch trendy en droog op zijn werk of school komen? Nieuwsgierig als ik ben wil ik graag weten welke heldere geesten dit soort nieuwe concepten bedenken? Dit keer blijkt het geen start up te zijn. Het branding bureau 72andsunny vond het cool om met hun medewerkers iets te creëren dat van hun zelf is. Dus i.p.v. roem te halen op het werk voor hun grote klanten maakten ze zelf een merk, dat letterlijk ook gedragen wordt door de medewerkers. Hoe leuk is dat? Ik begrijp hun motto ‘Pray For Rain’.

Contactpersoon
Harry Bijl
Harry Bijl
Inspiratie en Innovatie
06 209 609 65

Recent nieuws

 • open

  Omzetkengetallen per branche

  Nieuws
  Vandaag, 19 juli 2018
  Ben jij samen met jouw gemeente bezig met het opstellen van een detailhandelsvisie, waaruit naar voren moet komen of er wel of geen uitbreidingsmogelijkheden zijn in jouw gemeente en of winkelgebied? Dan kan het rapport Omzetkengetallen jou en de gemeente helpen de goede keuzes te maken.
  Omzetkengetallen per branche
 • open

  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?

  Nieuws
  Gisteren, 18 juli 2018
  Of ik een ondernemer meteen wilde terugbellen voor een afspraak, hij wilde zijn zaak zo snel mogelijk verkopen, hij was er helemaal klaar mee, al die zeurende klanten en hij verdiende er ook nog eens niks mee. Hij had hulp nodig.
  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?
 • open

  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!

  Nieuws
  Gisteren, 18 juli 2018
  Het is fijn om te ervaren dat verschillende ondernemers de kans zien om met stylisten beter samen te werken. Retailers en fabrikanten benaderen mij om te sparren over plannen om events en bijeenkomsten te organiseren.
  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!
 • open

  Bijl Blogt: Onbekend maakt onbemind

  Nieuws
  Eergisteren, 17 juli 2018
  Je hoort het bijna dagelijks: ‘Je moet vanuit je eigen kracht werken, de klant kennen, big data toepassen en samenwerken in platformen’. Simpel toch? Ik denk van niet, want het begint met het begrijpen wat jou en anderen boeit en bindt.
  Bijl Blogt: Onbekend maakt onbemind

Gerelateerd aan dit artikel

Delen