Geen vraag te gek
088 973 06 00

Bijl Blogt: Wie is wie?

Lopend door de straten kom je allerlei winkels tegen. Hele leuke, tijdelijke en ook bijzondere. En bij de bijzondere vraag ik me altijd af waarom zag ik het niet eerder? Ik wil dan weten: ‘Wie zijn het, wat maakt ze bijzonder?’

Naar binnen stappen

Zo verging het me deze week ook. Tijdens de voorbereiding van een Retailsafari vraag ik aan de ladies van LinCHérie Styling Center, in de Huidenstraat Amsterdam: ‘Nog nieuwe winkels ontdekt?’ In koor riepen ze: ‘Ja, hier op de hoek een leuke winkel met regenkleding, die is cool’. Als ik dat enthousiasme bespeur dan wil ik ontdekken. Ken je dat gevoel? Dan kan ik maar een ding, op zoek gaan en naar binnen stappen.

Raynsie

De etalage is duidelijk Raynsie, het gaat over regenkleding. Even speelt mijn gedachte met een naam. Is het Daphne Gerritse? Die heeft de interessante winkel ‘Raincouture’, iets verderop. Ik stap naar binnen en vraag het de dames op de winkelvloer. Wie zijn jullie en wat maakt jullie bijzonder?  Wij zijn RAYNSIE en verkopen ‘A coverall that keeps you smiling in the rain’. Nu tijdelijk ook in deze Pop-Up store. Als je de beelden ziet begrijp je het wel. Op een snelle E-bike hoort een snel pak.

Wie zijn jullie?

Het concept is vernieuwend en helder en het is duidelijk voor wie de collectie bedoeld is. Het lost voor veel mensen een probleem op. Iedereen wil toch trendy en droog op zijn werk of school komen? Nieuwsgierig als ik ben wil ik graag weten welke heldere geesten dit soort nieuwe concepten bedenken? Dit keer blijkt het geen start up te zijn. Het branding bureau 72andsunny vond het cool om met hun medewerkers iets te creëren dat van hun zelf is. Dus i.p.v. roem te halen op het werk voor hun grote klanten maakten ze zelf een merk, dat letterlijk ook gedragen wordt door de medewerkers. Hoe leuk is dat? Ik begrijp hun motto ‘Pray For Rain’.

Delen