Geen vraag te gek
088 973 06 00

Welke uitdaging ga jij aan?

Afgelopen week was ik met vrienden in Italië, in de regio Bormio om precies te zijn. Zoals bij velen bekend, ben ik nogal een fanatieke wielrenner. Daar put ik veel energie uit. Het geeft mij de ruimte om mijn hoofd leeg te maken en even met niets anders bezig te zijn dan rijden op de racefiets. De ene keer op de buitenbaan, de andere keer tijdens prachtige tochten door ons mooie, winderige landje.

Voor die week in Italië had ik één ultieme uitdaging. In 1 dag drie keer de Passo di Selvio beklimmen. 124,3 kilometer en 4.744 hoogtemeters. Was ik er bang voor? Nee, want ik wist dat ik getraind ben. Moet je je goed voorbereiden? Ja. De fiets en het materiaal op orde, rekening houden met de temperatuurverschillen, route en drukte, zorgen voor veilige afdalingen, voldoende en de juiste voeding meenemen en vooral niet vergeten te genieten!

Koffie doet wonderen

Woensdag 27 juni was de dag en die begon mooi. De eerste beklimming vanuit Bormio ging goed. Eenmaal boven was het toch kouder dan verwacht. Dus toch niet goed genoeg voorbereid. De eerste afdaling leidde naar Prado. Beneden aangekomen stortte ik in. Koud tot op het bot en trillend ben ik in de zon gaan zitten. Na 20 minuten en twee bakken Caffè americano stapte ik weer op de fiets. Met wat extra koolhydraten en steun van mijn vrienden kwam ik weer over mijn dip en langzaam kreeg ik het warm. Terwijl ik al twee dagen telkens als eerste boven was bij de andere ritten, moest ik nu in het wiel van mijn vrienden blijven rijden. Dan besef je pas dat je niet altijd alles alleen kan of moet doen. Juist om hulp durven vragen is een kracht.

Samen naar de top

Na een half uur ging het een stuk beter en kwam ik weer op krachten. Daarna zijn we met z’n drieën weer boven gekomen, om vervolgens de tweede afdaling te doen en om onderaan wéér om te draaien voor de derde en laatste beklimming naar Passo di Stelvio. Wat een pracht als je dan gezamenlijk boven komt! Voor mij is dit het ultieme voorbeeld van samenwerking. Alle drie zijn we deze dag stuk gegaan, maar door elkaar te helpen en samen te werken kwamen we gezamenlijk steeds weer op de top. Een prachtige ervaring en een boodschap welke niet genoeg herhaalt kan worden!

Of het nu gaat om advies over de nieuwe cao, vragen over de duurzame inzetbaarheid van personeel, de verbetering van je inkoopplanning, het realiseren van voldoende marge, het vinden van een financieringsvorm, het verkopen van jouw winkel, hoe je het beste kunt samenwerken in jouw winkelstraat of hoe je Retail richting 2030 het best kan toepassen... Durf het te vragen en denk niet dat je alles alleen moet of kan doen! INretail is er om jou te ondersteunen en te helpen, dus maak hier gebruik van. Geen vraag is ons te gek!

Delen