Ga 2024 goed van start met een actuele RI&E

14 november 2023

Het einde van 2023 is alweer in zicht. Ben jij klaar voor het nieuwe jaar? Een veilige en gezonde werkomgeving klinkt toch als de basis van een goede onderneming? Dat is het ook! Heb jij een actuele risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)? Ga 2024 goed van start!

De RI&E is een wettelijke verplichting volgens de Arbowet en dus ook voor de leden van INretail. Dit geldt voor elke werkgever met meer dan 1fte in dienst.
De RI&E helpt om mogelijke risico’s in kaart te brengen op de werkvloer, van de fysieke winkel tot aan psychosociale belasting. Met als doel: het creëren van een veilige (werk)omgeving voor jouw klanten én werknemers. Ongeluk zit letterlijk in een klein hoekje. Daarnaast mag de Nederlandse Arbeidsinspectie bij het ontbreken van een RI&E en Plan van Aanpak direct boetes uitdelen en onze ervaring is dat ze dat tegenwoordig ook echt doen. Dit kan oplopen tot forse bedragen. Genoeg reden dus om zorg te dragen voor een actuele RI&E.

Wij helpen jou

Denk je nu: nog meer extra werk… Weet dat onze RI&E adviseurs staan voor jullie klaar en hebben ervaring in de branche. Een bezoek van een van onze collega’s bestaat uit een interview gevolgd door een rondgang, waarna zij een rapport opstellen inclusief Plan van Aanpak. Een onafhankelijk en kundig rapport én het scheelt jou weer tijd.

Voorkom een boete, verbeter de werkomstandigheden, toon betrokkenheid bij je team en verbeter je bedrijfsprestaties. Neem contact op met onze RI&E adviseurs of lees nog meer informatie over de RI&E.

Sanne de Graaf

Sanne de Graaf

RI&E adviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.