Onderzoek arbeidsmarkt

21 november 2022

Dit jaar heeft onderzoeksbureau Panteia in opdracht van INretail en de vakbonden een groot arbeidsmarktonderzoek uitgevoerd. Om het arbeidsmarktbeleid voor de komende drie jaar te kunnen bepalen was meer inzicht in de markt nodig. Om die reden is dit onderzoek uitgevoerd.

Inzicht in de markt

Het onderzoek brengt de situatie op de arbeidsmarkt in de retail non-food in kaart. Ook laat het onderzoek zien hoe het gesteld is met het imago van de retail als branche. Oftewel; welk beeld hebben Nederlanders als het gaat over werken in een winkel?  

Actueel houden

Een deel van het rapport zal op basis van nieuwe data verder worden geactualiseerd. In de nieuwe update zullen we we de veranderingen tot en met eind 2021 zien. 

Visie en plan

Op basis van de resultaten van dit onderzoek is onze arbeidsmarktvisie opgesteld. De belangrijkste uitdaging de komende jaren is hoe een aantrekkelijke sector en werkgever te zijn. Hoe wij daar gezamenlijk aan gaan werken is vertaald in een actieplan. Binnenkort volgt hierover meer informatie.   

Klik hier om het rapport te downloaden
Mede mogelijk gemaakt door

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale zaken en werkgelegenheid

Barbara Geerlings

Barbara Geerlings

Beleidsadviseur werkgeverszaken

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.