Succesvolle bedrijfsovername door personeelslid: het kan nog steeds

30 april 2024

De afgelopen 2 jaar heeft Peter, één van onze bedrijfsadviseurs, meerdere ondernemers begeleid met de verkoop van de onderneming aan een personeelslid. Ze werken allemaal al een tijd samen en de ondernemer ziet zijn personeelslid als de ideale opvolger.

Belangenverstrengeling voorkomen

Het personeelslid wil deze kans met beide handen aangrijpen. Het is belangrijk dat in een dergelijk proces zowel verkoper als koper door een adviseur worden bijgestaan: op die manier voorkom je belangenverstrengeling. Deze adviseurs overleggen met elkaar, waardoor er zakelijk onderhandeld wordt zonder dat emoties een rol gaan spelen.

Het personeelslid moet een redelijke overnamesom betalen die goed onderbouwd wordt. Daarbij moet de overnamesom ook passen in zijn toekomstige exploitatie, waardoor hij ook de kans krijgt om het succes van deze onderneming voort te zetten. De verkoper zal een redelijke vergoeding willen ontvangen voor hetgeen hij opgebouwd heeft. Uiteindelijk moeten beide partijen een goed gevoel hebben bij deze overname. En dan is het zover: de financiering is rond en de contracten zijn getekend.

Seminar bedrijfsoverdracht

Sta jij op het punt om een belangrijke stap te nemen, door je winkel over te dragen of te verkopen? Het proces is complex en vraagt om een goede voorbereiding. Ons aankomend seminar ‘bedrijfsoverdracht’ biedt inzichten en praktische adviezen om jouw winkel optimaal voor te bereiden voor de verkoop of overdracht.

Meld je hier aan

Advies nodig?

Voor juridische vraagstukken, vragen over financiering, hr of andere simpele en complexe kwesties kun je terecht bij een van onze adviseurs.

Contacteer de adviseur Bel ons
Peter Wolfsen

Peter Wolfsen

Bedrijfsadviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.