Verkiezingscampagne van start

15 november 2023

Wat gaat de uitslag zijn op woensdag 22 november? In de peilingen gaan NSC, VVD en GroenLinks/PvdA aan kop. Elk hebben zij hun eigen plannen voor ondernemers en ons land. Hoe Nederland stemt, gaat dus mede bepalen wat een nieuw kabinet voor de retail gaat doen. Daarom brengen wij volop jouw belangen onder de aandacht van de politiek.

Lees onze standpunten

Ook geven we je de tools om dit ook zelf te doen. Op deze pagina vind je namelijk een toolkit met social media posts en posters. Verder hebben we een stemwijzer voor je gemaakt. En wil je van politici zelf horen wat ze gaan doen? Kijk dan het Nationaal Retail Debat terug of de korte interviewvideo’s

Campagne: Mag het ietsje minder zijn?

Met onze nieuwe landelijke lobbycampagne zetten we de meerwaarde van de retail in de spotlight. Met een krachtige boodschap willen we de politiek overtuigen van belangrijke issues waar winkeliers mee te maken hebben. Dit doen we samen met andere partijen in de winkelstraat. Om het bereik van de campagne zo groot mogelijk te maken, hebben we jou nodig. Daarom hebben we een toolkit ontwikkeld met diverse posters en social media afbeeldingen. Doe jij mee?

Download de toolkit

Met de campagne pleiten we voor minder complexe regels, accijnzen en btw, lasten bij zieke medewerkers, loonkosten en lasten- en regeldruk. En voor méér waardering voor ondernemerschap, toegang tot financiering, netto-inkomen voor medewerkers, politie-inzet tegen winkelcriminaliteit, investering in winkelgebieden en bescherming tegen hoge huren.

Het doel van de campagne is dat heel Nederland de meerwaarde van de winkelier kent. Dat geldt voor politiek Den Haag, maar zeker ook voor consumenten. Dus ook voor jouw volgers. Hang de posters op in jouw winkel en laat van je horen! Denk aan de impact van deze boodschap op tienduizenden winkeldeuren.

Ben je actief op social media? Heel makkelijk is ook het meedoen met de afbeeldingen uit de toolkit en #ietsjeminder #kiesretail. We creëren een steeds zichtbaardere community van retailfans -ook onder politici- door massaal dezelfde hashtag te koppelen aan social media posts.

Onze Retail Stemwijzer helpt je

De stem van de retail is juist nu belangrijker dan ooit. Zoals al is gebleken tijdens het Nationaal Retail Debat, is er te weinig aandacht voor ondernemerschap in de verkiezingsprogramma. Het behoud van een vitale winkelstraat, genoeg verdienvermogen voor de ondernemer en een betaalbare verduurzamingsopgave zijn van groot belang.

INretail heeft de verkiezingsprogramma’s van 12 politieke partijen bekeken en voor jou op de 10 belangrijkste punten de programma’s geanalyseerd. De uitkomsten zijn in een overzichtelijk schema in beeld gebracht. Voor ondernemers die twijfelen en hun keuze nog moeten maken, kan het een handig hulpmiddel zijn.

Download stemwijzer

Nationaal Retail Debat

Maandag 6 november organiseerden we samen met Castro Communicatie het Nationaal Retail Debat. Vertegenwoordigers van VVD (Arend Kisteman), BBB (Henk Vermeer), PvdA/GL (Joris Thijssen), CDA (Frank Buijs), D66 (Gerben Wijnja) en SP (Gerrie Elfrink) gingen onder leiding van oud BNR-presentator Frits Huffnagel van Castro Communicatie met elkaar in debat.

Wat gaat de politiek doen voor de retail?

Weten wat VVD, BBB, CDA, D66, GroenLinks/PvdA en SP gaan betekenen voor de retail? Wij stelden hen die vraag. Bekijk hieronder de video’s.

#kiesretail

De hashtag #kiesretail verduidelijkt het belang voor heel Nederland van aantrekkelijke en gezonde retail en is onderdeel van onze social media campagne. Doe je ook mee?

Jeroen van Dijken

Jeroen van Dijken

Directeur Belang & Beleid

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.