Geen vraag te gek
088 973 06 00

Een dag om trots te zijn

De Dag van de Ondernemer

De week van Jan Meerman | Week 46 • Extra! 

Vandaag vieren we de Dag van de Ondernemer. Ik vind het een prachtig initiatief van MKB Nederland.

Normaal gesproken blaast het mkb niet zo hoog van de toren en wordt er vooral knalhard gewerkt. Maar op mkb-ondernemingen drijft wel onze economie. En dat mag ook wel eens gezegd worden. Een paar feiten op een rij: gezamenlijk zorgen alle ondernemers in Nederland voor ruim 3,2 miljoen banen, twee van iedere drie werknemers werkt in een mkb-bedrijf en ruim 71% van het mkb is familiebedrijf!  

Wat niet wordt benoemd, maar wel een feit is: veel ondernemers zetten zich gigantisch in de voor de samenleving. Ze zijn actief bij organisaties, verenigingen en in de politiek. Lokaal of in de regio, gerelateerd aan het werk, of juist helemaal niet. Dat doen ze gewoon. Het is vanzelfsprekend. Daar wordt niet bij stilgestaan.

Eén van de ambassadeurs van de Dag van de Ondernemer is Lisette Goddrie van Passie voor Slapen in Alphen aan de Rijn. Ook zij doet meer dan alleen samen met haar man de zaak bestieren. Zij zet zich in voor lokale ondernemersbelangen, is sponsor van een kinderevenement, leent de vrachtwagen regelmatig uit aan een vrijwilligersproject en overweegt politiek actief te worden.

Overal vind je zulke ondernemers die zich op een vergelijkbare manier inzetten voor de samenleving. De vanzelfsprekendheid waarmee dat wordt gedaan, typeert hen. Daar maak ik een diepe buiging voor.

INretail werkt voor vele duizenden ondernemers. Vandaag brengen de regioadviseurs aan enkele honderden een flitsbezoek. Het liefst hadden we deze dag natuurlijk iedereen bezocht. Zonder jou zou onze samenleving niet mogelijk zijn, dat maakt je bijzonder. Vandaag is voor iedere ondernemer een dag om trots op te zijn!

Jan Meerman

P.S. Volg de Dag van de Ondernemer via #INretail en #DagvdOndernemer

Delen

Reacties

J. Kooijker Zaterdag, 18 november 2017
Mooie column! De landelijke politiek is soms stroperig traag van begrip. Op gemeentelijk gebied (eigen regio) is soms ook al veel winst te behalen. Binnen onze gemeente De Fryske Marren wordt er steeds meer aan gedaan het de ondernemers makkelijker te maken, wel binnen de daarvoor geldende regels. Ik ben zelf bestuurslid in de gemeentelijke ondernemersverening en merk dat er steeds meer mee wordt gedacht. Als klap de vuurpijl werd ik op "de dag van de ondernemer" gister blij verrast! Een afgevaardigde van de gemeente De Fryske Marren kwam langs met een leuk pakketje voor 's avonds bij de borrel. Ik was één van de 30 willekeurig gekozen ondernemers uit de gemeente die deze keer in aanmerking kwam voor zo'n presentje. Als blijk van waardering, voor wat wij als ondernemers ook doen voor de plaatselijke economie en samenleving! Zo kan het dus ook!
Hans Soeterboek Vrijdag, 17 november 2017
Prima column Jan, laat je stem maar horen in Den Haag. Kan niet hard genoeg. Na jouw column las ik onderstaand stuk in FD. Dat sluit er mooi bij aan. Groeten en tot maandag in het mooie Barneveld. https://fd.nl/economie-politiek/1227623/economisch-herstel-gaat-aan-meeste-mkbers-voorbij
Jan Jongman Vrijdag, 17 november 2017
Beste Jan, Mooie woorden , het verhaal klopt helemaal . Wij vinden dit heel normaal , maar nu nog zorgen dat ze dit in Den Haag ook snappen. En vooral de sponsoring uit deze groep naar de samenleving , mag je met een dikke streep eronder noemen. Met dit verhaal moeten we meer doen!!!! Onze lasten worden elk jaar hoger en de marges kleiner. vrgr Jan Jongman, KLIF18

Reageer