PERSBERICHT

PERSBERICHT: Aandacht voor UPV Textiel per 1 juli

26 juni 2023

Vanaf 1 juli geldt de nieuwe UPV wetgeving voor de kleding- en textielsector. Het was aanleiding voor een kennismaking van de verantwoordelijk directeur bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en een aantal bestuurders van Stichting UPV Textiel.

De Livera winkel in The Mall of the Netherlands in Leidschendam was ontmoetingsplek, ook omdat de bodyfashion winkels werken met een inzamelsysteem voor afgedankte kleding in de winkels. Het Drop & Loop systeem dat Wolkat ontwikkelde werd bekeken en ook in de Garcia winkel werden de ervaringen met dit systeem besproken. 

Een instore inzamelsysteem is één van de mogelijkheden die winkels hebben als mooie kans om afgedankte kleding in te zamelen en te recyclen. Het is een extra kanaal dat komende jaren nog veel groter gaat worden. Het helpt om het totale aantal kilo’s ingezamelde, afgedankte kleding en textiel te verhogen. Dat is de opdracht die de sector die aan de UPV-wet gekoppeld is en die Stichting UPV textiel voor de sector collectief organiseert. 

Informatie sessie 

Op 29 juni is er opnieuw een online informatiesessie voor bedrijven die onder de UPV wetgeving vallen. Of je daaronder valt, wordt duidelijk in de veel gestelde vragen rubriek op www.stichtingupvtextiel.nl. Aanmelden voor de online sessie kan ook via deze site. 

Fotobijschrift: Marieke Spijkerboer, directeur duurzaamheid bij het ministerie van I&W, Udo Delfgou van Stichting UPV Textiel/INretail en Terry Hommelberg, sustainability manager van Livera, Wim Willemsen, directeur van Beddinghouse, Peter Kopper van Modint, bekijken het Drop & Loop inzamelsysteem. 

Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.