PERSBERICHT

PERSBERICHT: Koninklijk winkelbezoek

13 februari 2020

Koning Willem-Alexander bezocht vandaag Beverwijk. Hij ging met winkelondernemers en andere betrokkenen in gesprek over de aanpak die leidde tot meer samenwerking en sterkere winkelstraten.

Koninklijke INretail was als enige brancheorganisatie ook uitgenodigd voor het ronde tafel gesprek dat ook op het programma stond.

De brancheorganisatie hamert steeds op het belang van gezonde winkels en aantrekkelijke straten voor onze samenleving. INretail is mede-oprichter van Stichting De Nieuwe Winkelstraat en met de daarin verzamelde expertise werd afgelopen jaren een plan uitgevoerd om Beverwijk te verbeteren.

De aanpak richtte zich op betere en intensieve samenwerking tussen binnenstadondernemers, gemeenten en pandeigenaren om zo de aantrekkingskracht van het winkelgebied een impuls te geven. En dat werkt. Voor de koning reden genoeg een werkbezoek aan Beverwijk te brengen en te leren hoe ook in andere plaatsen een succesvolle aanpak mogelijk is.

Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken vergezelde de koning op zijn werkbezoek, evenals als de lokale wethouder economische zaken.

In het gesprek met de koning benoemde INretail-directeur Jan Meerman de noodzaak van landelijk beleid voor winkels. Er is een landelijk Retailagenda-project met goede aandachtspunten en verder is het vooral een gemeentelijk thema. Maar het goed functioneren van winkels is een nationaal belang voor onze samenleving. Alle ministeries beïnvloeden de retail en daarom is overkoepelende afstemming nodig. Alle handelen vanuit goede bedoelingen, maar het totale overzicht wat bij winkel ondernemers terechtkomt, dat ontbreekt. INretail pleit daarom voor een nationale taskforce die ophaalt wie wat op de schouders van ondernemers legt. Deze inventarisatie moet tot inzicht leiden waar oplossingsrichtingen liggen, tot begrip leiden bij de rijksoverheid en voor regie gaan zorgen. Precies zoals lokale samenwerking en regie leidt tot succes in Beverwijk.

Bekijk het nieuws op NH Nieuws

Persvragen?

Heb je een vraag over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.