Geen vraag te gek
088 973 06 00

Woontrend 3: Street Savage

Woontrends in 2020

De huidige wereld is een maakbare wereld. Het perfecte plaatje telt. De wereld is zó gericht op perfectie dat de interesse in imperfectie en vrijheid groeit. Deze behoefte wordt gemengd met de street-invloeden uit de hiphop scene die eerst de mode en nu ook het interieur beïnvloeden. Hierdoor ontstaat een unieke en soms tikje rauwe urban sfeer. Industriële materialen, uitgesproken kleuren en krachtige dessins zoals graffiti en signaalstrepen worden met elkaar gecombineerd.

Meubels zijn uitgesproken, vintage en nieuw zijn hier beiden van toepassing. De opstellingen zijn onorthodox en passen binnen een persoonlijke behoefte. Zo kan een bar, voetbaltafel of basketbalnet centraal in de woonruimte komen te staan. Ondanks de invloeden uit de jaren ‘70 en ’80 van de vorige eeuw heeft het geheel toch een eigentijdse uitstraling. Het interieur geeft het gevoel alsof er geen vaste regels en verwachtingspatronen bestaan. Hierdoor lijkt de inrichting persoonlijk en uniek te zijn.

Vormen

De gebruikte vormen zijn industrieel, onregelmatig en imperfect. Soms lijken de producten gebruiksvoorwerpen te zijn die al eerder een andere bestemming hebben gehad.

Kleuren

De kleurkaart bestaat uit een reeks heldere, contrasterende en krachtige kleuren die gecombineerd worden met beton grijs, natuurlijk beige en industrieel zwart.

Materialen

Golfplaat, traanplaat, geperforeerd metaal en metaalroosterplaat: de materialen in deze trend zijn industrieel. Voor accessoires worden allerlei kunststoffen gebruikt al dan niet gerecycled. Ook natuurlijke materialen zoals hout en rubber kun hier worden toegepast.

Dessins

De gebruikte dessins hebben een sterke urban uitstraling, zoals graffiti, signaalstrepen, pictogrammen of vlek- en druippatronen.

Download moodboard Street savage (high res.) 

Bij publicatie of overnemen van de teksten of foto's van de Woontrends in 2020 is bronvermelding verplicht: Koninklijke INretail, 2019. 

Meer over de woontrends 2020