Samenwerken IN de spotlight

Samenwerken maakt ondernemen leuker, makkelijker en succesvoller. Eigenlijk is het de basis van alles: vele handen maken licht werk. Want als je samen iets doet waar je trots op bent, dan draagt dat bij aan een succesvol winkelgebied, meer bezoekers en bruisende winkelgebieden. En daar profiteer jij ook weer van. 

Of je nou samen wil gaan werken met je buur-ondernemer, de hele straat of met het centrumgebied of BIZ. Daar gaan we je tijdens deze IN de spotlight over Samenwerken mee inspireren.  

In de maand juni staat samenwerken IN de spotlight en kan je je aanmelden voor de online Inspiratiesessies op 20 juni, gratis 1-op-1-advies aanvragen over bijvoorbeeld vacatureteksten, jouw goed werkgeverschap toetsen met Het Stuurwiel, of direct aan de slag met praktische tips en tools.

 

IN de spotlight • Samenwerken

INspiratiedag • 20 juni

Op 20 juni vindt de derde INspiratiedag plaats. De hele dag door organiseren we online en offline sessies over samenwerken en kan je gratis een uur advies krijgen.

IN de spotlight • Samenwerken 2
9.00 uur • Lokale samenwerkingsvoorbeelden 
Dat lokaal samenwerken leuk én heel interessant is, laat Inspirator Harry Bijl je in dit uurtje zien. Aan de hand van vele retail-voorbeelden gaat het onderwerp lokaal samenwerken voor je leven en krijg je veel energie en zin om er zelf mee aan de slag te gaan.

Meld je hier aan

IN de spotlight • Samenwerken 6

10.15 uur • Samen werken aan bruisende centrumgebieden
Om een aantrekkelijk centrumgebied te blijven voor de consument is het steeds belangrijker om samen te werken. Samen zorg je ervoor dat het winkelgebied op de kaart wordt gezet. Laat je dit uur bijpraten door Johan Schomaker (DNWS) en Peter Brouwer (Centrum Management Academy). Ze vertellen over wie de gouden driehoek is, wat een biz doet en welke ondernemersfondsen er zijn. Aan de hand van goede voorbeelden word je meegenomen in de wereld van het bruisende centrumgebied!

Meld je hier aan

IN de spotlight • Samenwerken 1

11.30 uur • Scoor voor je winkel!
Dat er mooie kansen liggen in het samenwerken met plaatselijke sportclubs en hun sportleden, daar kan Marcel van Galen van Scoor voor je club jou alles over vertellen. Marcel laat je voorbeelden zien over hoe je zo’n samenwerking oppakt en samen succesvol maakt.

Meld je hier aan

Samenwerken

Hele dag • Sparren over samenwerken in jouw winkelgebied?
Heb je genoeg inspiratie en wil je nu echt aan de slag met lokaal samenwerken? Johan Schomaker van De Nieuwe Winkelstraat drinkt graag een kop koffie met je om ondertussen samen te sparren hoe je zo’n samenwerking zou kunnen opzetten. Met de vele voorbeelden die hij dagelijks ziet, kan hij je een inspirerend duwtje in de goede richting geven.

Meld je hier aan

Ga mee op stadssafari in Deventer

Inspiratie opdoen bij collega-ondernemers en andere centrumgebieden? Waar kan je dat beter doen dan in de winkelstraat zelf? Op 28 juni gaan we met een groep ondernemers op stadssafari.

Onder leiding van Harry Bijl (Inspirator INretail) wandelen we door het centrum en gaan we op bezoek bij ondernemers die vertellen over hun samenwerkingen. Van groot tot klein en van al heel lang tot net opgestart.

We gaan veel binnen en buiten kijken en vooral heel veel inspiratie opdoen voor jouw eigen centrumgebied.

Kosten: gratis, inclusief gezamenlijke lunch.

Data: 28 juni van 10 tot 16 uur.

Aangemeld maar komt het toch niet uit? Dat vinden we jammer. Meld je wel 48 uur van te voren af om de no show kosten van 50 euro te voorkomen.

Campagne corona

Hoe goed scoor jij? 

Wil je je meer verdiepen samenwerken? Start met de handige handige Stuurwieltest waarmee je snel kan zien op welk onderdeel jij al goed bezig bent. Of waar je jezelf nog wat kan uitdagen. Het INretail Stuurwiel geeft je dit inzicht. In ongeveer 10 minuten vul je de vragenlijst in waarna je direct specifiek op jou toegespitste tips krijgt waarmee je zo aan de slag kan.

IN de spotlight • Consument 9

Direct aan de slag!

Genoeg gehoord en wil je meteen aan de slag? Kijk dan hier hoe. Er staat een college klaar waarin wordt uitgelegd hoe je jouw winkelgebied kan veranderen van ‘place to buy’ naar een ‘place to be’. Corné van Waaij van Van Waaij Interieur vertelt welke keuzes hij heeft gemaakt op het gebied van samenwerken. En we hebben heel veel nuttige en interessante artikelen over samenwerken (de do’s en dont’s, handige lijstjes en fijne e-learnings) voor je verzameld. Dus waar wacht je op? Aan de slag!

 

Jeanny Reemers

Jeanny Reemers

Managementassistente