Winkel en veiligheid 1

Veiligheid in en om je winkel

Hier vind je alle benodigde informatie en tools om onder andere je winkel coronaproof in te richten. Zoals bijvoorbeeld posters met de coronaregels en regels & adviezen voor in je winkel.

Posters: Welkom!

Om aan je klanten te laten weten dat jouw winkel open is, maar wel met corona-regels, hebben we een speciale poster ontwikkeld.

Poster Welkom in onze winkel | geel Poster Welkom in onze winkel | lichtblauw Poster Welkom in onze winkel | wit Poster Welkom in onze winkel | CBW-erkend Poster Welkom in onze winkel | Tuinbranche NL

Handhaving

De (lokale) overheid is verantwoordelijk voor handhaving van regels, zoals een mondkapjesplicht en het afstand houden als dit wettelijk verplicht is. Wij stimuleren winkeliers om de regels na te leven bijvoorbeeld posters en de mogelijkheid om afstand te houden. Politie en BOA’s kunnen niet handhavend optreden naar een winkelier als een klant zich niet aan wettelijke regels houdt.

Coronathermometer

Het RIVM gebruikt een coronathermometer om in één oogopslag te laten zien wat de epidemiologische situatie is. Deze thermometer heeft vier standen die oplopend zijn: 1 laag, 2 verhoogd, 3 hoog en 4 zeer hoog. Op dit moment bevinden we ons in stand 2.

INretail heeft samen met de overheid maatregelen vastgelegd die wij als retail vrijwillig nemen en welke maatregelen de overheid kan nemen. Dat kunnen afdwingbare maatregelen zijn. Denk daarbij aan verplicht 1,5 meter afstand houden.

Maatregelenladder
Thijmen de Coo

Thijmen de Coo

Adviseur Ondernemersservice

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.