Winkel en veiligheid 1

Veiligheid in jouw winkel

Hier vind je alle benodigde informatie en tools om onder andere je winkel coronaproof in te richten. Zoals bijvoorbeeld posters met de coronaregels en hoe je een mondkapje op de juiste manier draagt.

Posters: welkom in onze winkel!

We hebben posters ontwikkeld die je kunt ophangen bij de ingang van je winkel. Hierop staat onder andere dat het dragen van een mondkapje verplicht is en welke andere Corona-regels er gelden in de winkel. 

Poster blauw Poster CBW-erkend

Poster geel Poster Tuinbranche


Posters meer dan 10 medewerkers

Poster geel | meer dan 10 medewerkers Poster blauw | meer dan 10 medewerkers Poster CBW-erkend | meer dan 10 medewerkers Poster Tuinbranche | meer dan 10 medewerkers


Gebruik mondkapje

Het dragen van een mondkapje is per 1 december 2020 verplicht. Om je klanten te informeren over het gebruik van het mondkapje, hebben we een kleine flyer ontwikkeld. Ook staat hierop vermeld dat winkelmedewerkers gebruik mogen maken van een volledig faceshield. 

Flyer gebruik mondkapje


Toelichting voor communicatie naar je klanten:

Per 1 december 2020 draagt iedereen verplicht een mondkapje in een publieke binnenruimte, ook in onze winkel. Wij doen er alles aan om een fijne en veilige winkelomgeving te creëren. Als je werkt in een winkel is er een uitzondering op het dragen van een mondkapje. In plaats van een mondkapje mag je ook een volledig faceshield dragen, als dat ten goede komt aan een gezonde en veilige werkomgeving. Wij kiezen ervoor werknemers een faceshield te laten dragen, omdat het fysiek zwaar is om een hele dag een mondkapje op te hebben. We houden dan wel, net als anders, anderhalve meter afstand voor uw en onze veiligheid. Kijk op rijksoverheid.nl voor meer informatie.

Vloerstickers

Vloerstickers

Handhaving

Afsprakenkader naleving en handhaving verantwoord winkelen Brief afspraken rond handhaving coronamaatregelen Retail veiligheidskaart

Verantwoord winkelen

Rutte en De Jonge hebben een extra oproep gedaan om de bestaande maatregelen na te leven. Er zijn richtlijnen opgesteld voor verantwoord winkelen.

Richtlijnen verantwoord winkelen Richtlijnen winkelen in de openbare ruimte
Download: Regels en adviezen INretail woonwinkels Download: Regels en adviezen INretail mode/schoenen/sport winkels Download: Regels en adviezen INretail bruidsmode- en bodyfashion winkels
Thijmen de Coo

Thijmen de Coo

Adviseur Ondernemersservice

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.