De RI&E

De RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie)

Met een RI&E, ook wel de Risico Inventarisatie en Evaluatie en in de volksmond rie, zet je alle risico’s in jouw bedrijf op een rij. De RI&E bestaat uit 2 onderdelen. Ten eerste een lijst met alle veiligheids- en gezondheidsrisico’s in jouw bedrijf en ten tweede een plan van aanpak met maatregelen om de knelpunten aan te pakken.

Verplicht

Een RI&E is wettelijk verplicht voor ondernemers met personeel. Er wordt dan ook op gehandhaafd door de inspectie SZW. Heb je de risico’s ten tijde van de controle niet in kaart gebracht en geen plan van aanpak? Dan kan de boete hiervoor oplopen tot €7.500,-. Daarbij loop je het risico dat je niet verzekerd bent.

Een RI&E laten uitvoeren

Als lid van INretail kan je gebruik maken van een speciaal ledentarief om de RI&E te laten uitvoeren. Wel zo makkelijk! Kijk in de ledenwinkel voor meer informatie.

Sinds 2019 voert INretail ook voor de leden van KHN de Risico Inventarisatie & Evaluatie uit. Bekijk in de ledenwinkel uit welke pakketten je als KHN-lid kan kiezen.

Een RI&E zelf uitvoeren

Een RI&E kan je zelf uitvoeren of door ons laten uitvoeren. Als je ervoor kiest om het zelf te doen, dan kan dat via het systeem ams. Neem contact met ons op voor het ontvangen van inloggegevens. Met deze gegevens kan je inloggen op onderstaande websites:

RI&E voor modewinkels RI&E voor woonwinkels
Robin Spies

Robin Spies

RI&E adviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.