De RI&E

De RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie)

Sinds 1994 is het voor ieder bedrijf met werknemers wettelijk verplicht om over een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) te beschikken. Zo zorgen we voor een veilige en gezonde werkomgeving. De RI&E brengt alle mogelijke veiligheids- en gezondheidsrisico’s in kaart en biedt een Plan van Aanpak over hoe met deze risico’s aan de slag te gaan.

Verplicht

Je bent verplicht om de RIE uit te voeren én actueel te houden. De Nederlandse Arbeidsinspectie handhaaft hier ook op en mogen boetes uitreiken als de RI&E niet op orde is. De boetes starten bij 7.500 euro.

Er is geen wettelijke termijn voor de geldigheidsduur van een RIE. Wij raden aan om elke 4 jaar een nieuw onderzoek uit te laten voeren. Wijzigt er in de tussentijd iets in jouw winkel (bijvoorbeeld een verbouwing)? Laat dan jouw RI&E ook even actualiseren.

Een RI&E laten uitvoeren

Leden kunnen de RI&E voordelig door INretail laten uitvoeren, óf zelf doen. Klik hier voor de mogelijkheden:

De algemene voorwaarden voor de RI&E-service van INretail vind je hier.

Een RI&E zelf uitvoeren

Wij bieden ondernemers met maximaal 25 medewerkers in dienst de mogelijkheid zelfstandig een RI&E uit te voeren. Dit doe je met behulp van het Arbomanagement Systeem (AMS). Aan de hand van de door jou gegeven antwoorden op meer dan  300 vragen worden na afloop verschillende actie- en verbeterpunten gegenereerd. Wil jij de RIE zelf uitvoeren? Klik dan hier:

RI&E zelf uitvoeren
Daniëlle van Trigt

Daniëlle van Trigt

RI&E adviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.