De RI&E

De RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie)

Sinds 1994 is het voor ieder bedrijf met werknemers wettelijk verplicht om over een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) te beschikken. Zo zorgen we voor een veilige en gezonde werkomgeving. De RI&E brengt alle mogelijke veiligheids- en gezondheidsrisico’s in kaart en biedt een Plan van Aanpak over hoe met deze risico’s aan de slag te gaan.

Update juli 2022: Op dit moment is het niet mogelijk om een aanvraag te doen voor een RIE-uitvoering. Helaas hebben we voor de komende maanden de maximale capaciteit bereikt en is het tot op heden niet gelukt om uitbreiding te vinden. Wel hebben we een wachtlijst voor uitvoeringen die naar verwachting vanaf begin 2023 zullen worden gedaan. Het plannen van nieuwe uitvoeringen zal in het najaar plaatsvinden (november). Wil je graag op de wachtlijst komen, geef het dan hier aan.

Verplicht

Je bent verplicht om de RI&E uit te voeren én actueel te houden. De Nederlandse Arbeidsinspectie handhaaft hier ook op en mogen boetes uitreiken als de RI&E niet op orde is. De boetes starten bij 7.500 euro.

Er is geen wettelijke termijn voor de geldigheidsduur van een RI&E. Wij raden aan om elke 4 jaar een nieuw onderzoek uit te laten voeren. Wijzigt er in de tussentijd iets in jouw winkel (bijvoorbeeld een verbouwing)? Laat dan jouw RI&E ook even actualiseren.

Een RI&E laten uitvoeren

Leden kunnen de RI&E voordelig door INretail laten uitvoeren, óf zelf doen. Klik hier voor de mogelijkheden:

Let op: per 1 juni 2022 gelden er nieuwe KHN tarieven.

Een RI&E zelf uitvoeren

Wij bieden ondernemers met maximaal 25 medewerkers in dienst de mogelijkheid zelfstandig een RI&E uit te voeren. Dit doe je met behulp van het Arbomanagement Systeem (AMS). Aan de hand van de door jou gegeven antwoorden op meer dan  300 vragen worden na afloop verschillende actie- en verbeterpunten gegenereerd.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact met ons op of mail naar rie@inretail.nl.

Robin Spies

Robin Spies

RI&E adviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.