Scholieren

Brancheadviseur Bas bezocht Skills: The Finals

16 april 2024

Scholieren kregen de kans om te ontdekken, beleven en ervaren tijdens de LOB Experience (LoopbaanOriëntatie en Begeleiding) in de Brabanthallen op 21 en 22 maart. Met meer dan 90 beroepenchallenges werden de praktijken van diverse beroepen nagebootst, waardoor scholieren waardevolle ervaringen opdeden voor hun toekomstige studiekeuze. Daarnaast gingen ruim 600 finalisten uit het (v)mbo met elkaar de strijd aan in maar liefst 60 vakwedstrijden.

Retailplein

Een hoogtepunt van deze editie was het retailplein, dat dit jaar weer werd opgezet vanwege het succes van voorgaande jaren. Het retailplein bood diverse challenges om de interesse van jongeren in de dynamische retailsector te wekken. Daarnaast waren er studenten bezig met hun vakspecifieke opleidingen. Zij gaven een kijkje waar deze opleiding om draait en wat voor uiteindelijk werk er verricht kan worden. Het retailplein kon dankzij de subsidie van stichting KCH mogelijk gemaakt worden.

Demonstraties

Daarnaast lieten verschillende studenten zien wat hun vakspecifieke opleiding inhoudt en wat voor werk er uiteindelijk mee verricht kan worden. Zo waren er junior stylisten die hun designs tot leven brachten, ondernemers in spe die hun plannen vormgaven en studenten met interesse in IT die de bouw van webshops en webpagina’s op grote schermen demonstreerden.

Een erg interessante, leerzame en interactieve dag waarbij student & bedrijfsleven in allerlei sectoren met elkaar in contact gebracht werd.  

Bas van Kessel

Bas van Kessel

Brancheadviseur mode, schoenen en sport

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.