Je bedrijf laten groeien? Denk ook eens aan overname

27 oktober 2023

De startfase van je onderneming zit erop, je bedrijf zit in de lift en er zit nog veel meer potentie in je concept. Tijd voor de volgende stap: groeien! We hebben het dan niet meteen over groeien in oppervlakte, maar over groeien door middel van een overname. Want juist dit kan mooie kansen bieden! 

Waarom overname een goede optie is 

Groeiopties zijn eindeloos. Het kan door een webshop te lanceren, interne bedrijfsprocessen te verbeteren of bijvoorbeeld je team naar een hoger niveau te tillen. Maar ook het overnemen van een bestaand bedrijf behoort tot de opties. En juist de laatste optie kan veel voordelen bieden.

Er worden bij de bedrijfsadviseurs van INretail regelmatig ondernemingen ter overname aangeboden. Actuele, representatieve bedrijven met aantrekkelijke rendementen. De eigenaren van deze ondernemingen hebben allerlei redenen om het bedrijf ter overname aan te bieden: meestal vanwege de leeftijd, soms omdat ze een andere stap willen maken, maar ook bijvoorbeeld door persoonlijke omstandigheden (ziekte of overlijden). 

De drie belangrijkste voordelen 

Groeien door middel van een bedrijfsovername heeft verschillende voordelen: 

  • Er wordt een lopend bedrijf overgenomen, waardoor je op een rijdende trein stapt. Je start met de omzet van het bestaande bedrijf, je gaat verder met personeel dat al is ingewerkt en je kunt verder gaan met de basis die al door de ondernemer is gelegd; 
  • Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren bewezen, waardoor het risico beperkt wordt; 
  • Er zijn synergievoordelen te behalen op het gebied van kosten: inkoopvoordeel, gezamenlijke marketing en kennisuitwisseling tussen filialen.  

Wij helpen je graag

Heb je op dit moment groeiplannen en denk je aan overname, of wil je eens met een bedrijfsadviseur sparren over de volgende stap? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Wellicht hebben wij een interessante optie in het aanbod dat wij momenteel hebben!  

Heb je juist een bedrijf dat je ter overname aan wil bieden? Klik dan hier

Peter Wolfsen

Peter Wolfsen

Bedrijfsadviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.