RI&E in jouw bedrijf

24 januari 2024

Een veilige en gezonde werkomgeving klinkt toch als de basis van een goede onderneming? Dat is het ook! Heb jij een actuele risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)? Ga 2024 goed van start!

Want, wist jij dat ieder bedrijf met ten minste één FTE in dienst is verplicht te beschikken over een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) inclusief plan van aanpak?

Inzicht
De RI&E biedt inzicht in de mogelijke risico’s op het gebied van gezondheid en veiligheid en vormt daarmee een goede basis om een effectief arbobeleid te kunnen schrijven en voeren. Door systematisch de risico’s te analyseren en te beoordelen, kan een organisatie gerichte acties ondernemen om de kans op ongevallen en gezondheidsproblemen te verminderen.

Voorbeelden die we in de praktijk tegenkomen bij mode/schoenenwinkels:
– Beleidsdocumenten die niet op orde/ aanwezig zijn. Bijvoorbeeld: personeelshandboek, beleid bijzondere groepen en een bedrijfsnoodplan.
– Teveel fysieke belasting of verkeerde manier van werken.
– Magazijn die niet goed ingericht is. Bijvoorbeeld: geen trapleuningen of instabiele stellingen.
– Nooduitgangen die niet vrij zijn.
– Brandblussers die slecht te pakken zijn.

Zelfstandige analyse
Wij bieden ondernemers met maximaal 25 medewerkers in dienst de mogelijkheid dit zelfstandig te doen met behulp van het Arbomanagement Systeem (AMS). Aan de hand van de door jou gegeven antwoorden worden na afloop verschillende actie- en verbeterpunten gegeneerd.

Liever uitbesteden?
Een andere mogelijkheid is om de RI&E uit te laten voeren door één van onze RI&E-adviseurs. In een paar uren nemen wij het volledige proces voor je uit handen. Hierbij worden de eventueel aanwezige beleidsdocumenten gecontroleerd en wordt de locatie onderzocht door middel van een inspectierondgang. Na afloop stelt de RI&E-adviseur een plan van aanpak voor je op.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk op deze webpagina voor meer informatie of neem vrijblijvend contact met ons op via rie@inretail.nl.

Advies nodig?

Voor juridische vraagstukken, vragen over financiering, hr of andere simpele en complexe kwesties kun je terecht bij een van onze adviseurs.

Contacteer de adviseur Bel ons
Sanne de Graaf

Sanne de Graaf

RI&E adviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.