PERSBERICHT

PERSBERICHT: TVL stelt mode- en schoenenwinkels teleur

29 juni 2020

De TVL-regeling, de crisis steunmaatregel, waarvoor vanaf morgen aangemeld kan worden, is een goed instrument, maar het percentage voor de branche stelt teleur. INretail roept de politiek op hierover vragen te stellen.

INretail is teleurgesteld over de 15% tegemoetkoming in vaste lasten voor de sector detailhandel. De retailbranche heeft in werkelijkheid namelijk met veel hogere vaste lasten te maken.

“Voor een mode- of schoenenwinkel zijn de echte percentages van de vaste lasten 25% en 26% volgens het CBS. Dat is de werkelijke praktijk. Wij roepen het kabinet op hier werk van te maken. We snappen dat zij breed toepasbare regelingen wil, maar ondernemers in de winkelstraten zijn zwaar gedupeerd door corona en verdienen een realistischer tegemoetkoming in hun vaste lasten.”

De oplossing is eenvoudig door aan de TVL-aanvraag naast de code voor detailhandel ook de branchecodes voor schoenen- en mode toe te voegen met de werkelijke vaste lasten percentages. Techniek kan hier het probleem niet zijn.

INretail roept staatssecretaris Keijzer op om de retail te helpen door de regeling realistischer te maken voor mode- en schoenenwinkeliers en heeft de politiek hier ook op geattendeerd.

Persvragen?

Heb je een vraag over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.