PERSBERICHT

PERSBERICHT: Verbijstering TOGS-regeling niet voor kleding-, schoenen-, woon- en sportretail

27 oktober 2020

Het is verbijsterend. Ondernemers met mode-, schoenen-, sport- en woonwinkels komen niet in aanmerking voor de TOGS-regeling van € 4.000. Ze worden door het ministerie niet als rechtstreeks getroffen bestempeld.

Verbijstering

Het is verbijsterend dat ondernemers met mode, schoenen, sport en woonwinkels niet in aanmerking komen voor de TOGS-regeling. Ze worden door het ministerie niet als rechtstreeks getroffen bestempeld. Minister-president Rutte adviseerde heel Nederland nota bene: ‘blijf thuis’. Onderzoek van INretail toont aan dat omzetten sinds de corona uitbraak tot bijna nul zijn gekelderd. 

Veel winkelondernemers voelen nu de economische noodzaak om hun winkeldeuren weer te openen. De branche heeft strenge brancheprotocollen opgesteld. Zij plaatst desondanks vraagtekens of het TOGS-nieuws past bij het veiligheidsbeleid van een ‘intelligente lock down’ van de overheid.

Branchespecifieke oplossingen

De non-food retail wordt zwaar getroffen door de impact van het corona virus.Maatregelen die de liquiditeitspositie van retailers verbeteren zijn keihard nodig. Als de TOGS-regeling van € 4.000 niet voor winkels werkt, dan bespreken we nog liever vandaag dan morgen met de ministeries EZ en Financiën een aantal branchespecifieke oplossingen. Iedere dag worden bijvoorbeeld fashion en schoenencollecties minder waard. Een snel werkende oplossing kan niet langer op zich laten wachten.“

Inmiddels zijn kamerleden gealarmeerd over deze uiterst bijzondere gang van zaken. Ook wordt geïnventariseerd welk andere branches onaangenaam zijn getroffen in deze toch al zware tijd.

Persvragen?

Heb je een vraag over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.