PERSREACTIE: Duidelijkheid welke winkel open mag

16 december 2020

Koninklijke INretail vindt het goed dat de overheid in een brief aan de Tweede Kamer vanmiddag duidelijk verschaft over welke winkels essentieel zijn en welke niet. Met het aanscherpen van de criteria is voor iedere winkel duidelijk wie open mag.

Een coronaproof oplossing voor de dramatische behoefte om nog een beetje omzet te kunnen realiseren, zit in het toestaan van afhalen bij de winkeldeur.
Dan bestellen en betalen consumenten vooraf hun producten en halen ze op een vooraf afgesproken tijdstip de bestelling als pakket bij de winkeldeur op.
Dit kan veilig, haalt druk van het overbelaste online kanaal en zorgt dat consumenten hun kerstaankopen kunnen doen. 
Consumenten doen al lokaal in hun wijkwinkelcentrum boodschappen in de supermarkt en kunnen dan op een vooraf afgesproken tijdstip bij de winkel ernaast veilig hun bestelde aankoop afhalen.
Afhalen en bezorgen functioneert uitstekend in de horeca. De non-food detailhandel kan dit ook goed en veilig organiseren.

Persvragen?

Heb je een vraag over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.