Wat goed, je wil jezelf verdiepen in het onderwerp medewerkers

Een team die elkaar aanvult, laat groeien en dat samen excelleert kan echt de ambities van jouw winkel waarmaken. Op deze pagina hebben we het over het vinden van medewerkers, het binden, laten groeien en zorgen voor werkplezier en vitaliteit.

Aan de slag Doe de test
Stuurwiel: Identiteit 4

Op deze pagina ga je aan de slag met de medewerkers van jouw winkel. We bieden je verschillende soorten content. Van colleges tot inspirerende filmpjes en van een nuttig onderzoek tot boekentips. Alle content is onderverdeeld in 3 niveaus ★ (basis), ★★ (uitblinken), ★★★ (innoveren).

Zo ga je om met personeelstekort

Op deze pagina staat wat wij doen om werken in de winkel op de kaart te zetten en lees je allerlei handige tips hoe jij voor jouw winkel nieuwe medewerkers kan werven!

Daarnaast hebben wij in samenwerking met Indeed en Werk in de Winkel een eigen vacaturebank ontwikkeld, specifiek voor retail non-food functies in de branches mode, schoenen en sport. De vacaturebank staat op het medewerkersplatform www.werkindewinkel.nl. De woonbranche heeft een eigen vacaturesite, die vind je hier.

Koersen naar de toekomst

In deze podcastserie gaat Harry Bijl in gesprek met experts over onderwerpen uit het INretail Stuurwiel. Dit keer het onderwerp medewerkers. Luister naar:

Bekijk alle podcasts

 

De eerste en enige Jeans School ter wereld, hoe doe je dat?

In 2012 opende James Veenhoff in Amsterdam de deuren van de eerste én enige Jeans School ter wereld. Een opleiding waar jonge, creatieve en gedreven mensen het vakmanschap van denim design en development leren. Inmiddels heeft Jeans School als enige mode-opleiding in Nederland een plek in de Top 100 Fashion Schools wereldwijd. We stelden oprichter James Veenhoff 5 super snelle vragen en legden hem een aantal lastige dilemma’s voor. 

Met deze 10 stappen krijg je een gelukkig team!

Doorloop met je team de 10 stappen om op zoek te gaan naar werkgeluk. Elke stap bestaat uit een stukje theorie en een opdracht. De opdracht beantwoordt ieder eerst voor zichzelf en daarna bespreek je deze als team. Zo kom je samen tot een uitkomst die je in dit boekje kan schrijven. Laat je inspireren om een topteam te creëren! (★)

Bestel het 10 stappen boekje
Het 10 stappen boekje
welles nietes

Zo ga je in gesprek met je medewerkers

Praten met elkaar is de basis voor een fijne samenwerking en een goede werkrelatie. Toch kan het lastig zijn om in gesprek te gaan met je medewerkers. Hoe start je zo’n gesprek, hoe houd je het luchtig en heb je er samen ook echt wat aan?  Probeer het Open je Blik eens. Een luchtige en leuke manier om het gesprek met elkaar aan te gaan (★,★★).

Bekijk open je blik

Train jezelf en je medewerkers, gratis of met korting

Lid zijn van INretail betekent ook korting op heel veel trainingen en opleidingen waarmee je jouw talenten en die van je medewerkers kan ontwikkelen. Hier op de INretail Academy hebben we het aanbod van onze partners (Detex en Skilltstown), soms gratis, vaak met korting, voor je verzameld. Train je medewerkers of jezelf bijvoorbeeld met de training “de nieuwe verkoper”, verkooptrainingen of laat je niet overvallen.

Start met trainen
PERSBERICHT: INretail Academy: overzicht in (gratis) opleidingen aanbod
Preventiemedewerker & Vertrouwenspersoon 2

Tips om medewerkers te behouden

Overal hangen vacatures geplakt op de winkelruit met de boodschap: kom bij ons werken! Maar sta jij ook stil bij de medewerkers die bij jou werken? Het is belangrijk om medewerkers betrokken te houden en ze het gevoel te geven dat zij worden gewaardeerd. Als zij zich verbonden voelen met jouw bedrijf, zullen ze langer blijven (★,★★,★★★).

Lees meer tips

Vacaturetips van Indeed

Een tijd geleden deelde Indeed een uur lang tips en inzicht in de online vacaturewereld. We vroegen Arjan Vissers van vacaturesite Indeed om zijn kennis over werving te delen. We hebben de tips voor je verzameld en je kan het kennisuurtje terugkijken (★,★★,★★★).

Lees alle tips
Vraag door

Hoe haal jij het beste uit jouw team?

Hoe zorg jij ervoor dat je niet alleen van je klanten fans maakt, maar ook van je medewerkers? Hoe bind, boei en behoud je medewerkers? In dit college legt Marjolein Mesman van Cube Retail je alles uit over samenwerken en gelukkige medewerkers. 

Het eerste college is voor iedereen. De overige colleges en het bijhorende werkboek zijn exclusief voor de leden van INretail (log in om al deze colleges te volgen). Lid worden? Dat kan! Klik hier voor meer informatie.

Boekentip van Suzanna • Socrates op Sneakers – Elke Wiss

 Het boek ‘Socrates op sneakers’ leert je hoe je een goed gesprek kan voeren. Elke leert je de vragen te stellen die verrassen en aan het denken zetten. Zodat de gesprekken die je voert gaan leiden tot verdieping en verbinding. | ★★,★★★

‘Hé, hoe gaat het?’

We zeggen het vaak tegen elkaar maar het eerlijke antwoord krijgen we meestal niet. Neem weer eens echt de tijd voor de vraag ‘Hoe gaat het?’ en voer een goed gesprek over wat je dwarszit of juist over alles wat je niet dwarszit. (★)  De Verzuimverzekering van Nationale-Nederlanden wordt ook aangeboden door de INretail Verzekeringsdienst.

Het lijkt simpel en dat is het ook (★)

Van een compliment gaat iedereen stralen. Download hier een setje complimentenkaartjes voor je team. Print ze uit en schrijf er een persoonlijke boodschap op. Veel plezier! 

Download de complimentenkaartjes
Online marketing coachingstraject - GetOn
Samenwerken: modehype of must have?

Together Eachone Achieves More!

Daar komt het woord TEAM vandaan! Het samenstellen van een sterk team begint bij het vergroten van engagement bij medewerkers, maar het is een lastig proces. Wel is er één ding zeker: zonder een betrokken leidinggevende in de lijn, is dit een verloren strijd. Ruud Meulenberg (trainer en coach) vertelt je hoe je zorgt voor een sterk team. (★)

Lees hier meer

De Samenwerkers van vanHaren

Schoenenketen vanHaren won meerdere keren de prijs ‘Beste Werkgever’ in retail. Algemeen directeur Krein Bons (luister hier zijn podcast terug) zegt altijd dat hij het succes te danken heeft aan zijn ‘Samenwerkers’. Hoe ze bij vanHaren hun personeel betrokken houden? Dat vertelt Krein je in deze podcaset! (★)

Aandacht geven aan je klant voelt fijn 

‘Dank weer voor je komst en een hele fijne dag vandaag. Hoor graag een volgende keer of het je is gelukt. Dat wat je vertelde, daar ben ik nu al nieuwsgierig naar, veel succes!’ Maar hoe doe je dat op de juiste manier? Retailinspirator Harry Bijl vertelt je er meer over! (★)

Lees hier meer
Bijl blogt: Aandacht aan je klant geven voelt fijn

Aan de slag!

Eigen producten van INretail, speciaal ontwikkeld voor jou als lid, kan je vaak gratis downloaden of aanvragen. Op het gebied van medewerkers zijn dit echt onze pareltjes die jou verder op weg kunnen helpen. 

  • Met het INretail Personeelshandboek heb je een volledig en professioneel naslagwerk in handen dat je nog jarenlang kunt gebruiken voor je toekomstige medewerkers. 
  • Kijk ook eens naar de INretail Kennisbank bij Personeel. Deze staat bomvol informatie en documenten!
  • In de recruitment routekaart vind je de vijf stappen die je kunt gebruiken voor en tijdens het aannemen van nieuwe medewerkers.
  • Werk in de Winkel is er voor alle medewerkers in onze mooie branche! 
  • Via de Vacaturesite Wonen kun je met één druk op de knop een reactie naar een potentiële sollicitant sturen.
  • De campagne ‘Hé jij!’ is in het leven geroepen om jongeren te laten zien hoe leuk het is om in de retail te werken. Zo gaan we het personeelstekort tegen in onze branche.

Duwtje in de rug nodig?

Neem dan contact op met de INretail coaches. Zij nemen jouw scoreformulier met je door en steunen je in het proces van ontwikkeling. Ook sparren ze met je over het bepalen van jouw koers, helpen je met prioriteiten stellen en samen maak je een stappenplan. Ook kan de coach je helpen aan extra informatie, inspiratie, experts en eventueel collega-ondernemers. De Stuurwiel coaches helpen leden van INretail kosteloos. Kom hier in contact

Contacteer de adviseur Bel ons
Jeanny Reemers

Jeanny Reemers

Managementassistente

En? Heb je er wat van opgestoken?

Blijf jezelf ontwikkelen op de pijler innovatie, blijf deze pagina bezoeken, we plaatsen er wekelijks nieuwe nuttige content op. En na een tijdje raden we je aan om het Stuurwiel opnieuw in te vullen om te ontdekken of jouw inspanning heeft gewerkt. Ben je gegroeid? Je ziet het aan het aantal sterren!

Vul hier de tool in

En? Heb je er wat van opgestoken?

Blijf jezelf ontwikkelen op de pijler medewerkers, blijf deze pagina bezoeken, we plaatsen er wekelijks nieuwe nuttige content op. En na een tijdje raden we je aan om het Stuurwiel opnieuw in te vullen om te ontdekken of jouw inspanning heeft gewerkt. Ben je gegroeid? Je ziet het aan het aantal sterren!

Ga hier naar de tool
Vacature RI&E

Kunnen we je verder nog helpen?

Heb je na het invullen van het Stuurwiel of het lezen van de verschillende hulppagina’s een vraag? Of wil je met jouw expertise of producten bijdragen? Dat kan! Je kan ons op deze manier bereiken: