Wat goed, je wil jezelf verdiepen in het onderwerp medewerkers

We gaan het hebben over samenwerken in de winkel, over trots personeel dat graag bijdraagt aan de ambitie van de winkel. Waar aandacht is voor ieders situatie en waar je een beetje op elkaar past. Gelukkige medewerkers die hun talent inzetten, elkaar aanvullen en zich ook blijven ontwikkelen. En tot slot natuurlijk klanten weten te verrassen en zorgen voor een diepe verbinding.

Ben jij ook op zoek naar nieuw personeel?
Op deze pagina vind je allerlei handige informatie. 

Op deze pagina ga je aan de slag met de ontwikkeling van jouw team. We bieden je verschillende content. Van colleges tot inspirerende filmpjes en van een nuttig onderzoek tot boekentips. Alle content is onderverdeeld in 3 niveaus:

★ voor ondernemers die de eerste stap willen zetten en goed op weg willen zijn

★★ voor ondernemers die al goed op weg zijn, maar meer willen uitblinken

★★★ voor ondernemers die uitblinken en willen innoveren

Wil je weten op welk niveau jij zit? Vul dan eerst de Stuurwiel-tool in! Of ga aan de slag en ontdek het zelf.

Vul hier het Stuurwiel in
Stuurwiel: Identiteit 4

Oeps, je mist waardevolle content!

Let op, er is iets misgegaan! Hierdoor mis je zeer leerzame en waardevolle content. Dat kan verschillende redenen hebben:

Ben je niet ingelogd? Doe dat dan hier. Refresh daarna deze pagina.

Nog geen lid? Word dan vooral lid van onze club. Klik hier voor meer informatie.

Speciaal voor de niet-leden hebben we een voorproefje van het eerste college vrijgegeven. Succes!

Podcastserie Koersen naar de toekomst

Elke podcast gaat retailinspirator Harry Bijl met een expert in gesprek over onderwerpen uit het INretail Stuurwiel. De kookwekker wordt gezet en na 20 minuten is het gesprek echt afgelopen. Luister naar:(★) HR-adviseur Suzanna Heuff over wat een bedrijfscultuur is waar mensen zich echt gelukkig voelen. | (★★)Arthur Feenstra geworden van Only for Men | (★★★) Krein Brons (Van Haren) over goed werkgeverschap, vitale en wendbare winkels en de kracht van betrokken personeel. 

James Veenhoff van Jeans School (★)

In 2012 opende James Veenhoff in Amsterdam de deuren van de eerste en enige Jeans School ter wereld. Een opleiding waar jonge, creatieve en gedreven mensen het vakmanschap van denim design en development leren. Inmiddels heeft Jeans School als enige mode-opleiding in Nederland een plek in de Top 100 Fashion Schools wereldwijd. We stelden oprichter James Veenhoff 5 super snelle vragen en legden hem een aantal lastige dilemma’s voor. 

 

Aankoopgedrag in de woonbranche

Laten herkennen wat jou uniek maakt

Hier speelt jouw team een belangrijke rol in. Zij zijn de belichaming van jouw identiteit. Trots op je Werk (een initiatief o.a. van INretail) helpt om van medewerkers échte ambassadeurs van je merk te maken. Hoe dat werkt? Veldwijk, assistent-storemanager van Jeans Centre Zwolle, vertelt het je graag (★,★★).

Lees hier meer
Stuurwiel: Medewerkers

In gesprek met je medewerkers

Praten met elkaar is de basis voor een fijne samenwerking en een goede werkrelatie. Toch kan het lastig zijn om in gesprek te gaan met je medewerkers. Hoe start je zo’n gesprek, hoe houd je het luchtig en heb je er samen ook echt wat aan?  Probeer het Open je Blik eens. Een luchtige en leuke manier om het gesprek met elkaar aan te gaan (★,★★).

Download hier

Boekentip | Socrates op Sneakers van Elke Wiss

★★,★★★ | Te koop bij de plaatselijke boekenwinkel.

“Het boek ‘Socrates op sneakers’ leert je hoe je een goed gesprek kan voeren. Elke leert je de vragen te stellen die verrassen en aan het denken zetten. Zodat de gesprekken die je voert gaan leiden tot verdieping en verbinding. ”

Suzanna Heuff

Suzanna Heuff

HR-adviseur

Neem eens echt tijd voor de vraag ‘Hoe gaat het?’ (★) 

Nationale-Nederlanden heeft ontdekt dat er drie woorden zijn die tot mooie resultaten leiden, drie woorden die leiden tot minder ziekteverzuim en ervoor zorgen dat mensen minder snel opgebrand raken. We zeggen het vaak tegen elkaar maar het eerlijke antwoord krijgen we meestal niet. Neem weer eens echt de tijd voor de vraag ‘Hoe gaat het?’ en voer een goed gesprek over wat je dwarszit of juist over alles wat je niet dwarszit.
 
De Verzuimverzekering van Nationale-Nederlanden wordt ook aangeboden door de INretail Verzekeringsdienst.

Het lijkt simpel en dat is het ook (★)

Van een compliment gaat iedereen stralen. Download hier een setje complimentenkaartjes voor je team. Print ze uit en schrijf er een persoonlijke boodschap op. Veel plezier! 

Download hier de complimentenkaartjes
Online marketing coachingstraject - GetOn

Together eachone achieves more!

Daar komt het woord TEAM vandaan! Dus samen bereik je als persoon meer. Het samenstellen van een sterk team begint bij het vergroten van engagement bij medewerkers. Uiteindelijk ervaren medewerkers minder stress en worden problemen makkelijker op tafel gegooid. Het vergroten van een grotere betrokkenheid is geen eenvoudig proces. Wat zeker is: Zonder een betrokken leidinggevende in de lijn, is dit een verloren strijd. In dit artikel gaat Ruud Meulenberg  (trainer en coach) hier ruimschoots op in. 

De Samenwerkers van vanHaren

Schoenenketen vanHaren won vele keren de prijs ‘Beste Werkgever’ in retail. Algemeen directeur Krein Bons (LINK luister hier zijn podcast terug) zegt altijd dat hij het succes te danken heeft aan zijn ‘Samenwerkers’. Bij vanHaren voelen personen zich betrokken, kunnen ze zich ontwikkelen en zijn ze trots op het bedrijf. Die instelling is een belangrijk fundament van het succes van de schoenenketen.

CLA

Voordelig ingekocht

Lid zijn van INretail betekent ook voordeel op diverse producten en diensten. Want met onze achterban van ruim 13.000 winkels kunnen we voor jou mooie prijs- en service-afspraken maken. Kijk eens in de Ledenwinkel bij deze aanbieders. Zij helpen je met hun producten en expertise goed op weg.

  • VIQZ – Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke tool om eenvoudig en efficiënt personeelsroosters te maken, te communiceren met je personeel én medewerkers online trainingen aan te bieden? De ViQZ personeelsapplicatie helpt je daarbij! Tijdelijk gratis en vrijblijvend te proberen voor 60 dagen (alleen voor INretailleden) https://www.inretail.nl/ledenwinkel/personeel-en-opleiding/viqz/ 
  • DETEX – biedt al 90 jaar opleidingen en trainingen aan voor de ode- en lifestylebranche. Leden van INretail krijgen standaard 10% korting op het hele assortiment! https://www.inretail.nl/ledenwinkel/personeel-en-opleiding/detex-opleidingen/ 

Aandacht geven aan je klant voelt fijn.

‘Dank weer voor je komst en een hele fijne dag vandaag. Hoor graag een volgende keer of het je is gelukt. Dat wat je vertelde, daar ben ik nu al nieuwsgierig naar, veel succes!’
Lees hier de hele blog
Bijl blogt: Aandacht aan je klant geven voelt fijn

Aan de slag!

Eigen producten van INretail, speciaal ontwikkeld voor jou als lid, kan je vaak gratis downloaden of aanvragen. Op het gebied van medewerkers zijn dit echt onze pareltjes die jou verder op weg kunnen helpen. 

  • Met het INretail Personeelshandboek heb je een volledig en professioneel naslagwerk in handen dat je nog jarenlang kunt gebruiken voor je toekomstige medewerkers. 
  • Kijk ook eens in de INretail Kennisbank bij Personeel. Hier vindt je allerlei handige informatie en standaard documenten over werving en selectie, in diensttreding, arbeidsvoorwaarden, de cao en loontabellen, functioneren en beoordelen en verlof, vakantie, ziekte/verzuim en uit diensttreding. 
  • Werk in de Winkel is er voor alle medewerkers in onze mooie branche! Je vindt hier o.a. een overzicht met interessante retail opleidingen 

Duwtje in de rug nodig?

Neem dan contact op met de INretail coaches. Zij nemen jouw scoreformulier met je door en steunen je in het proces van ontwikkeling. Ook sparren ze met je over het bepalen van jouw koers, helpen je met prioriteiten stellen en samen maak je een stappenplan. Ook kan de coach je helpen aan extra informatie, inspiratie, experts en eventueel collega-ondernemers. De Stuurwiel helpen leden van INretail kosteloos. Kom hier in contact

Contacteer de adviseur Bel ons
Jeanny Reemers

Jeanny Reemers

Managementassistente

Vul samen het Stuurwiel in!

Je kan als ondernemer kiezen om het Stuurwiel individueel in te vullen óf met je centrumgebied. In Hengelo, Venlo en Nijmegen bijvoorbeeld, gaan eind 2021 diverse winkels samen aan de slag gegaan met het Stuurwiel. Zo versterk je als ondernemers direct het werken aan verbetering van jouw winkelgebied! Wil je hier meer informatie over?

Neem contact op

En? Heb je er wat van opgestoken?

Blijf jezelf ontwikkelen op de pijler medewerkers, blijf deze pagina bezoeken, we plaatsen er wekelijks nieuwe nuttige content op. En na een tijdje raden we je aan om het Stuurwiel opnieuw in te vullen om te ontdekken of jouw inspanning heeft gewerkt. Ben je gegroeid? Je ziet het aan het aantal sterren!

Ga hier naar de tool

Kunnen we je verder nog helpen?

Heb je na het invullen van het Stuurwiel of het lezen van de verschillende hulppagina’s een vraag? Of wil je met jouw expertise of producten bijdragen? Dat kan! Je kan ons op deze manier bereiken: