Geen vraag te gek
088 973 06 00

Sportmonitor: marktcijfers vergelijken

Wekelijks zien hoe jouw omzet zich ontwikkelt ten opzichte van anderen? Welke producten dragen in jouw assortiment bij aan de omzet? Is het aantal verkochte artikelen per bon meer of minder dan het gemiddelde van de sportbranche? Heeft het weer invloed op je omzet?

Direct aanmelden?
Mail naar marktonderzoek@inretail.nl

Dave Quadvlieg, Branchespecialist Sport: "Zonder inzicht in je cijfers, en die van jouw branchegenoten, mis je de kans om goed te sturen en omzet te verhogen. INretail stimuleert ondernemers samen te werken met leveranciers. Daarom is er de Sportmonitor."

De voordelen:

  • Naast ontwikkeling in omzet, ook in stuks en prijs;
  • De data wordt volledig geautomatiseerd verzonden door een koppeling met jouw kassasysteem en BRICC*;
  • Data inzichtelijk per jaar, kwartaal en maand en tegen een geringe betaling per week, dag, uur en minuut;
  • Vergelijking op merk, maat en FEDAS;
  • Zeer gedetailleerde informatie (bijv. kleur en maat)
  • Diverse koppelingen met klantentellers beschikbaar;
  • Koppeling mogelijk met alle KNMI weerstations in Nederland – bijvoorbeeld voor een analyse van de impact van het weer op de omzet en klanten.

Zo werkt de INretail SportMonitor
INretail werkt voor de uitvoering van de INretail SportMonitor samen met Friso Berghuis van Berghuis Retail Intelligence Consultancy & Concepts (BRICC). BRICC verwerkt de gegevens van de deelnemers anoniem en vertrouwelijk. Cijfers zijn niet herleidbaar naar individueel niveau. Alleen deelnemers ontvangen een terugkoppeling en benchmark met eigen cijfers.

Wekelijks worden de gegevens automatisch verzonden naar de database van de INretail SportMonitor. Afhankelijk van het abonnement dat je afsluit krijg je periodiek cijfers.

  • De basisvariant van de INretail SportMonitor wordt GRATIS aangeboden aan deelnemende retailers in de sportbranche. Eén keer per kwartaal ontvang je de gegevens van de markt (FEDAS en Merk) ten opzichte van je eigen ontwikkeling. Wel worden er eenmalige inrichtingskosten* berekend.
  • Wil je deze gegevens wekelijks ontvangen? Dat is mogelijk door uitbreiding van het abonnement tegen betaling.
  • Ten slotte kun je je abonnement uitbreiden naar een dynamische variant (Qlickview), waarbij je 24/7 alle gegevens online via een eigen inlogcode bij de hand hebt.

Leveranciers
In de Sportmonitor kunnen leveranciers en ondernemers informatie met elkaar delen om zo inzicht te krijgen in de verkoop van hun producten. Voor jou als leverancier is er nu de mogelijkheid om, met toestemming van de ondernemer, inzicht te krijgen in de verkoop van de eigen artikelen. Wanneer ondernemer en leverancier nauwer gaan samenwerken door gebruik te maken van de EAN codering, dan zal daar voor beide partijen een win-win uit voortvloeien. Daarnaast heb jij betrouwbare marktgegevens over de ontwikkelingen binnen de eigen productcategorieën.

Interesse?
Neem dan contact op met marktonderzoek@inretail.nl
 

Delen