Geen vraag te gek
088 973 06 00

Woonwinkelmonitor: marktcijfers vergelijken

Maandelijks zien hoe jouw omzet zich ontwikkelt vergeleken met anderen in de woonbranche? Dat kan met de INretail Woonwinkelmonitor. Een unieke kans om maandelijks zeer gedetailleerd en snel marktcijfers te krijgen.

Meedoen aan de INretail Woonwinkelmonitor betekent dat je elke maand ziet hoe jouw omzet zich ontwikkelt vergeleken met collega’s uit dezelfde branche met hetzelfde type winkel. Kun je een afwijking verklaren, dan is er niets aan de hand. Maar kun je het niet verklaren, dan hapert iets in de bedrijfsvoering en dat betekent actie.

Welke marktcijfers krijg je?
Maandelijks geef je omzetcijfers door en binnen een paar dagen ontvang je een benchmark met omzetcijfers uitgesplitst naar:

  • Branche: meubelzaken, woningtextielzaken, gemengde zaken, slaapspeciaalzaken, kurk- en parketzaken en keukenspeciaalzaken
  • Regio: noord, oost, zuid, west (excl. drie grote steden) en de drie grote steden
  • Prijsniveau:  hoog/midden, midden, midden/laag, alle niveaus
  • VVO-vestiging tot 500 m2, van 500m2 tot 1000 m2, meer dan 1000 m2
  • Omzetgrootte onderneming: minder dan € 0,5 miljoen, € 0,5 tot € 1,5 miljoen, € 1,5 tot € 5 miljoen, € 5 tot € 7,5 miljoen, meer dan € 7,5 miljoen
  • Wel of niet gevestigd op een woonboulevard
  • Ontwikkeling GWB versus MKB
  • Online en offline
  • Assortimentsstijl: klassiek, modern, alle stijlen

Hoe werkt het?
In de Woonwinkelmonitor wordt de deelnemers gevraagd de geschreven omzetten (dagverkopen) te noteren (inclusief BTW). Door het meten van de geschreven omzet wordt in kaart gebracht wat er nu in de markt gebeurt (omzet die nu geschreven wordt en eventueel later na aflevering betaald).

Panteia beheert de Woonwinkelmonitor namens INretail, verwerkt de aanmelding en stuurt je een inlogcode toe voor een beveiligde website. Via wonen.retailmonitor.nl of door te klikken op het inloggen-deel hieronder log je in op deze beveiligde website. Daar voer je vervolgens elke maand je omzetcijfers in en kun je jouw eigen rapportage bekijken of downloaden.

Panteia verwerkt alle cijfers anoniem en vertrouwelijk, zodat ze nooit herleidbaar zijn tot een individuele onderneming. 

Je kunt direct meedoen door het aanmeldformulier in te vullen en te mailen naar wonen@retailmonitor.nl.

Wil je weten hoe de rapportage eruit ziet en hoe het inloggen werkt? Klik dan hier.

Inloggen voor deelnemers
Doe je al mee aan de Woonwinkelmonitor? Log dan hier in.

Geen winkel, wel interesse?
Sluit dan een jaarabonnement af. Daarmee krijg je twaalf keer een maandrapportage. Klik hier om je aan te melden.

Delen