3 days of Design Kopenhagen

25 juni 2024

Veel, heel veel te zien. Te voet of op de fiets onderweg om zoveel mogelijk te absorberen. 

Vanuit onze gesprekken met ondernemers kregen we mee dat deze 3 bijzondere dagen in Kopenhagen zeer de moeite waard zijn. Voor degene die niet in de gelegenheid zijn geweest vatten we onze indrukken graag in dit verslag samen. 
Wat ons betreft is de rode draad focus op duurzaamheid. Duurzaamheid in een brede zin. Niet alleen aandacht voor nieuw ontwikkelde gerecyclede of recyclebare producten.  

Veel aandacht voor vakmanschap en kwaliteit. Ambacht met kennis van materialen en constructies, hout verbindingen en stoffeertechnieken. ‘Buy good things, own them a long time’.  

Duurzaam in de zin van een goede investering voor de rest van je leven. Of in ieder  geval voor een langer periode en om door te geven aan een nieuwe gebruiker. 

Dit komt niet uit de lucht vallen, de tijdgeest in ons Woontrendrapport voor 2025 laat dit ook zin. De stijltrend Slow Life sluit hierbij aan. Er is sprake van soberheid maar met mooie detaillering. Geen opsmuk maar puur en eerlijk, kwalitatief en tijdloos. 

Uiteraard was er ook veel kleur te spotten dat zie je terug in onze andere stijltrends.  

Anna Hutten

Anna Hutten

Brancheadviseur wonen

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.