Branchevisie

Flinke groei websitebezoekers Vacaturesite Wonen

22 februari 2024

Steeds meer werkzoekenden met interesse in de woonbranche weten Vacaturesite Wonen van INretail te vinden. In 2023 trok de site bijna 45.000 unieke bezoekers. Dat is ruim een kwart meer dan het jaar ervoor. Er is het meest belangstelling voor een baan als interieuradviseur en interieurstylist.

Speciaal voor de woonbranche brengt Vacaturesite Wonen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar. Vanaf de start van de site, in december 2020, neemt het bezoekersaantal elk jaar toe. In 2023 werd de site bezocht door bijna 45.000 mensen, die de site in totaal ruim 58.000 keer bezochten. Dat is een stijging van meer dan 25% ten opzichte van het aantal gebruikers van het jaar ervoor.

Interieuradviseur meest populair

Het aantal vacatures dat bedrijven op de website plaatsen, houdt al een aantal jaar gelijke tred met de economische ontwikkelingen in de woonbranche. Gemiddeld stonden er vorig jaar 450 vacatures online, in het laatste kwartaal van 2023 is het aantal vacatures toegenomen, ondanks de stagnatie in de markt.

Het betreft alle voorkomende functies in de woonbranche: van verkoopspecialist tot store manager en van keukenmonteur tot logistiek medewerker. De zoekpagina voor vacatures werd afgelopen jaar 114.812 keer bekeken. De populairste vacatures op de site zijn die van interieuradviseur en interieurstylist. Meer dan 55.000 werd er gezocht op ‘vacature interieur’.

De meeste bezoekers van de site, bijna 80%, gebruiken een mobiel apparaat om de site te bekijken.

Accounts

Vacaturesite Wonen is een gratis service van INretail voor alle bedrijven in de woonbranche. 462 bedrijven uit het mkb en grootwinkelbedrijf hebben een account op Vacaturesite Wonen. Een aantal grote bedrijven, zoals de Mandemakers Groep, Goossens Wonen en Beter Bed maakt gebruik van een directe koppeling van Vacaturesite Wonen met het eigen recruitmentsysteem. Via deze koppeling worden vacatures automatisch elke 24 uur opgehaald en ververst, zodat deze altijd actueel zijn zonder dat het extra werk kost.

Werving

Net als in andere sectoren kampt de woonbranche al een aantal jaar met een tekort aan personeel. Een extra platform om vacatures te plaatsen, kan net het verschil maken. Bedrijven met een vacature op de site geven aan dat er goed gemotiveerde kandidaten solliciteren op de functies.

INretail nodigt alle bedrijven in de woonbranche uit om van de site gebruik te maken. Daar zijn geen kosten aan verbonden.

Wie vragen heeft, of hulp kan gebruiken bij het plaatsen van een vacature kan een bericht sturen naar info@vacaturesitewonen.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact op.

Barbara Geerlings

Barbara Geerlings

Beleidsadviseur werkgeverszaken

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.