Persbericht

PERSBERICHT: Minister verklaart cao algemeen verbindend

18 maart 2019

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de cao Retail Non-Food op 15 maart algemeen verbindend verklaard. Nu geldt de cao voor alle 170.000 werkgevers en medewerkers in de branches die onder de werkingssfeer van de cao vallen. De cao loopt tot 1 januari 2021.

Vorig jaar juli al sloten Koninklijke INretail, Tuinbranche Nederland, de Nederlandse Juweliers- en Uurwerkenbranche (NJU), Bond van Detaillisten in de Parfumeriehandel (Bodepa) en de Vereniging van Grootwinkelbedrijven in Textiel (VGT) deze cao met vakbonden CNV Vakmensen, De Unie en AVV.

Sinds de cao rondkwam, stegen de lonen bijna 2,4% en werd het loongebouw in de onderste schalen gerepareerd. Op 1 juli is er opnieuw een loonsverhoging. Daarna volgen nog twee momenten waarop de lonen worden verhoogd en dat is telkens op het moment en met het percentage dat het minimum loon stijgt.  

Individuele ontwikkeling

In de cao is er nadrukkelijk aandacht voor individuele wensen en ontwikkeling. Er komt een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 150 per jaar voor medewerkers met een dienstverband van 16 uur of meer per week. Oudere medewerkers kunnen profiteren van een regeling voor duurzame inzetbaarheid, waardoor zij gezonder de pensioendatum kunnen halen.

Er wordt ook een proef gedaan met individualisering van feestdagen, er wordt een begin gemaakt met een individueel keuzebudget en tijdens de looptijd van de cao wordt onderzoek gedaan naar aanvullende mogelijkheden waarmee medewerkers meer maatwerk voor zichzelf kunnen creëren.

Persvragen?

Heb je een vraag over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.