PERSBERICHT

PERSBERICHT: Coronapakket en vakantiegeld helpt retail

20 mei 2020

Ondernemers in de non-food retail zijn blij met de extra noodmaatregelen die het kabinet heeft aangekondigd.

“Het geeft de extra lucht die nog steeds keihard nodig is, want ondernemen in de anderhalve meter economie blijft een enorme uitdaging. Het is tegelijk wel pijnlijk dat door de voorwaarden een aantal retailers van regelingen worden uitgesloten”, vindt INretail.

Vakantiegeld omzetimpuls

Winkels in binnensteden en dorpscentra verwachten dat het vakantiegeld dat huishoudens deze dagen op hun rekening gestort krijgen alle ondernemers een hele welkome omzetimpuls oplevert. De meeste Nederlanders blijven de komende lange weekends met extra vrije dagen in eigen land en kunnen dan lokaal en gericht hun aankopen te doen. Bovendien wordt de sfeer in dorpen en steden steeds beter dankzij alle corona versoepelingen per 1 juni.

Advies: winkel gespreid

INretail adviseert om gespreid te winkelen en de drukkere middagmomenten te mijden. Ondernemers spelen hier actief op in en bieden onder meer kopen op afspraak en verlengde openingstijden. Het protocol voor veilig winkelen wordt actief toegepast. Ook hebben centrumondernemers overleg met gemeenten over de 1,5 meter veiligheidsnorm in winkelgebieden. Samen met Platform De Nieuwe Winkelstraat en andere partijen heeft INretail een handreiking voor corona-proof winkelgebieden uitgewerkt die lokale overheden helpt. 

Deze week diende de PvdA een motie in om als landelijke overheid en gemeenten plannen te maken om plaatsen vitaal te houden. INretail omarmt die oproep en vindt dat de Tweede Kamer deze motie moet steunen. Alle Nederlanders profiteren van een gezond perspectief voor de winkelstraten en -centra in dorpen en steden.

Persvragen?

Heb je een vraag over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.