Werkkapitaalfinanciering: hoe zit het?

19 februari 2024

Vanuit de afdeling Bedrijfsadvies hebben we regelmatig contact met ondernemers die geconfronteerd worden met een liquiditeitsprobleem: er is onvoldoende geld om aan de lopende verplichtingen te voldoen, waardoor soms leveranciers niet willen leveren omdat eerst de rekening betaald moet worden.

Rob, bedrijfsadviseur, had laatst contact met een ondernemer die bang was dat haar bedrijf verliesgevend was. Soms ontstaat er door omstandigheden een situatie dat je tijdelijk over onvoldoende middelen beschikt om aan je verplichten te voldoen. Dit kan bijvoorbeeld komen door het terug moet betalen van de NOW/TVL of door de seizoensuitleveringen van voorjaar zomer 2024. Rob heeft deze ondernemer geholpen door een prognose op te stellen, in combinatie met een liquiditeitsplanning. Hij zegt: ‘Vaak zie je namelijk dat er in een bepaalde periode van het jaar onvoldoende middelen beschikbaar zijn. Ondernemers maken zich dan zorgen over de winstgevendheid van de onderneming terwijl er dan vaak sprake is van een situatie dat er tijdelijk sprake is van een liquiditeitsprobleem. Je hebt dan een tijdelijke financiering nodig om deze periode te overbruggen.’

Bekende problematiek

Vanuit INretail komen we deze problematiek vaker tegen en bieden we ondernemers begeleiding aan om met behulp van werkkapitaalfinanciering dit op te lossen. Meestal zien we namelijk dat de banken niets willen doen. Daarom werkt INretail succesvol samen met Pin Voorschot en Capital Box. Zij bieden financieringsoplossingen voor ondernemers die met deze problematiek geconfronteerd worden. Ook deze ondernemer hebben we kunnen helpen, waardoor ze weer met een gerust hart verder kon ondernemen.

Mocht je behoefte hebben aan ondersteuning bij het aanvragen van een financiering, neem dan contact op met één van onze bedrijfsadviseurs, Rob of Peter.

Prognosetool

Wil je zelf je prognose opstellen en inzage krijgen in je liquiditeit. Maak dan gebruik van de INretail prognosetool. Met de INretail prognosetool krijg je snel inzicht in het rendement dat je volgend jaar verwacht te gaan realiseren en hoe de liquiditeit zich per maand ontwikkeld. De tool is eenvoudig in te vullen, volg de handleiding en je hebt snel inzicht hoe je er voor staat. De prognosetool vind je hier.

In de video hieronder zie je een korte uitleg wat de tool jou allemaal biedt. Heb je hulp nodig met opstarten? Neem dan contact op met Rob of Peter.

Advies nodig?

Voor juridische vraagstukken, vragen over financiering, hr of andere simpele en complexe kwesties kun je terecht bij een van onze adviseurs.

Contacteer de adviseur Bel ons
Rob Drost

Rob Drost

Bedrijfsadviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.