10 redenen om lid te zijn van INretail

Jij houdt je bezig met ondernemen, wij met de rest. Want wij zijn er voor jou en jouw (web)winkel. Zo maken we ondernemen makkelijker.

Lid worden of zijn is mooi, maar er iets mee doen is nog beter! Daarom hebben we de 10 redenen om lid te zijn hieronder voor je op een rijtje gezet.

Nog geen lid van onze club?

Meld je hier aan
Inretail lidmaatschap

1. Belangenbehartiging en invloed 

Als lid van INretail heb je een actieve stem in beleidsvorming en regelgeving die jouw bedrijfstak beïnvloedt. Hierdoor kun je zorgen voor gunstige omstandigheden en wetgeving die jouw bedrijfsvoering ondersteunen. 

Naar onze standpunten

2. Wet- en regelgeving 

Bij INretail ontvang je deskundig advies en begeleiding bij het implementeren van duurzame en maatschappelijk verantwoorde bedrijfspraktijken.  

Zo kun je voldoen aan toenemende maatschappelijke en milieunormen en een positieve impact hebben op jouw gemeenschap. Ook op het gebied van cao en wet- en regelgeving op het gebied van HR houden wij jou op de hoogte! 

Ga naar MVO

3. Netwerken 

Bij ons kom je gemakkelijk in contact met andere ondernemers door deel te nemen aan exclusieve (netwerk)evenementen, workshops en door een actieve bijdrage te leveren aan klankbordgroepen en ketenoverleggen die wij organiseren. Dit opent de deur naar waardevolle samenwerkingskansen en zakelijke connecties. 

Ga naar onze evenementen

4. Voordeel 

Als lid profiteer je van groepskortingen en gunstige voorwaarden bij collectieve inkoopregelingen.  

Hierdoor bespaar je geld op essentiële producten en diensten – zoals energie en verzekeringen – voor jouw bedrijfsvoering. 

Klik hier voor alle voordelen

5. Opleidingsprogramma’s en workshops 

Bij INretail heb je toegang tot hoogwaardige educatieve programma’s, workshops en trainingen voor jezelf of je team, die zijn ontworpen om jouw vaardigheden en kennis te verbeteren. Zo kun je concurrerend blijven in een veranderende markt. 

Ook krijg je toegang tot exclusieve evenementen en andere inspirerende workshops. We praten je bij over de laatste trends in jouw branche, informeren je over nieuwe ontwikkelingen in de retail en nodigen interessante gastsprekers uit voor boeiende key notes.

Klik hier voor onze evenementen

6. Marktonderzoek 

Wil jij weten hoe je omzet zich ontwikkelt ten opzichte van anderen in jouw branche? En wil je tegelijkertijd bijdragen aan een reëler branchebeeld? Sluit je dan aan bij één van de INretail omzetmonitoren. Ook ontvang je bij INretail regelmatig updates en rapporten over marktanalyses, trends en sectorgerelateerde informatie. Hierdoor kun je goed geïnformeerde beslissingen nemen en een concurrentievoordeel behouden. 

Klik hier voor meer informatie
Marktonderzoek INretail
Marketing Inretail

7. Gezamenlijke marketingcampagnes 

Als lid profiteer je van gezamenlijke marketingcampagnes, reclame-initiatieven en promotionele activiteiten georganiseerd door INretail. Hierdoor vergroot je jouw zichtbaarheid en breid je jouw klantenbestand uit. 

8. Lokaal betrokken 

Op lokaal niveau werken we intensief samen met Stichting De Nieuwe Winkelstraat en sparren met je over vraagstukken die specifiek betrekking hebben op jouw centrumgebied.  

We bieden professionele ondersteuning aan de bij ons aangesloten gemeenten, ondernemersverenigingen, vastgoedcollectieven en centrummanagementorganisaties. 

Meer info over DNWS

9. CBW-erkend voor woon- en bruidsmodewinkels 

Ben je lid van INretail, dan ben je ook CBW-erkend. CBW-erkend is een garantieregeling voor woon- en bruidsmodewinkels die aangesloten zijn bij INretail. Deze winkels hanteren algemene voorwaarden die de consument extra goed beschermen. Lees hier wat CBW-erkend inhoudt voor: 

Voor woonwinkels Voor bruidsmodewinkels

10. Kennis en specialismen in huis

We hebben een enorme retail-kennisbank waar je alle informatie kunt vinden op het gebied van personeel, consument, online, winkelgebied, leveranciers, bedrijfsadvies, winkelpand, marktcijfers en MVO. Bij onze specialisten kun je altijd terecht voor vragen en advies. Gewoon even bellen en als we het niet weten zoeken we het voor je uit.

  • Ondernemersservice 
  • Bedrijfsadvies 
  • Juridisch advies 
  • RI&E advies 
Klik hier voor de kennisbank Neem hier contact op

Nog geen lid?

Dat is zo geregeld! Meld je aan en word onderdeel van onze club.

Klik hier om lid te worden